Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 03

Kauno valdžia stabdo sutarties pasirašymą su „City Service“

Kauno miesto valdžia ketina nepasirašyti sutarties su kotiruojama bendrove „City Service“, kadangi socialinių būstų administravimo konkursas buvo galimai neskaidrus.
Daugiabutis
Daugiabutis / 15min.lt nuotr.

„Kauno diena“ rašo, kad savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas patvirtino, kad birželio 8 dieną turėjęs įvykti sutarties pasirašymas atidedamas neapibrėžtam laikui, tačiau priežasčių jis nekomentavo.

Kai kurie tarnautojai kalba, kad konkursą nurodė pristabdyti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), kiti aiškina, kad gautas griežtas raštas iš Vyriausybės, treti tikina, kad tokius patarimus žarsto Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas asmeniškai nurodė stabdyti konkursą. Miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius pirmadienį kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą. Antikorupcijos komisijos pirmininkas Arvydas Garbaravičius patvirtino, kad kilus įtarimams, jog kažkas savivaldybėje galėjo proteguoti „City Service“, ketvirtadienį jų komisija kreipėsi į STT.

Kauno socialinių būstų administravimo paslaugų pirkimo konkurse susitarimų galimybė įtariama, nes trys iš penkių konkurse dalyvavusių bendrovių yra valdomos vienų rankų. Konkurse dalyvavusį „City Service“ valdo „Icor“, kuri kontroliuoja taip pat pasiūlymus pateikusias bendroves „Žaidas“ ir Namų priežiūros centras.

Pasiūlymuose pateikti paslaugos mokesčiai skyrėsi nuo 18 iki 33 centų už kvadratinį metrą. „City Service“ pasiūlymas buvo pats brangiausias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius