Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 30

Kauno valdžia žada pardavinėti duobes

Duobėtomis miesto gatvėmis garsėjančio Kauno savivaldybė svarsto duobes pradėti tvarkyti jas prieš tai pardavus verslininkams ar kitiems privatiems asmenims, pageidaujantiems reklamuotis ant asfalto.
Duobės Kaune
Duobės Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Asmenys, panorę savo lėšomis lopyti duobėtas laikinosios sostinės gatves, turėtų užsiregistruoti Kauno miesto savivaldybės administracijoje. Per kelias savaites sudarę visų norinčiųjų sąrašus, merijos valdininkai jiems leistų apsispręsti, kurią konkrečią duobę jie pageidauja „įsigyti“. Už surinktus pinigus darbus atliktų viena iš trijų šiuo metu Kauno gatves tvarkančių bendrovių, rašo „Lietuvos žinios“.

„Atėjo laikas imtis netradicinių priemonių, nes akivaizdu, kad lėšų gatvėms tvarkyti miestui nepakanka. Jei naująją duobių lopymo iniciatyvą palaikys verslininkai, savivaldybė galės taupyti pinigus ir susitelkti į kapitalinį gatvių remontą“, – aiškino Kauno miesto tarybos narys Rytis Šatkauskas.

Privačiam verslui vadovaujantis politikas įsitikinęs, kad galimybė už duobių tvarkymą reklamuotis ant asfalto turėtų dominti ne vieną bendrovę. Kol kas naudoti tokių reklamos priemonių Kaune nebuvo įmanoma, nes to neleido pati gatves ir kelius valdanti savivaldybė.

Kad gatvės netaptų margu kilimu, reklamą ant asfalto būtų galima gaminti tik kelių spalvų. Užrašų dydžiai taip pat būtų standartiniai.

R.Šatkauskas tikino, kad duobes „įsigiję“ verslininkai būtų suinteresuoti jas prižiūrėti ne vienus metus. Taip jie esą prisidėtų prie miesto tvarkymo.

Bendrovės „Variacinės sistemos“ direktorius Valdas Milius teigė, jog techniškai minėtą užduotį įgyvendinti nėra sudėtinga. Ant asfalto iki šiol reklamos nebuvo piešiamos, tačiau perteikti įvairūs su saugiu eismu susiję simboliai, kelio ženklai.

Pasak V.Miliaus, ant asfalto galima purkšti brangius specialius dažus arba klijuoti lipdukus. Ir vieni, ir kiti gali būti trumpalaikiai arba ilgalaikiai. Pastarieji reklamos užsakovui galėtų duoti naudos ne vieną sezoną.

Paklaustas, kiek galėtų kainuoti reklaminis lipdukas, V.Milius teigė, kad tai priklausytų nuo jo ilgaamžiškumo, spalvingumo ir kitų niuansų. Vidutiniškai kvadratinis specialaus lipduko metras atsieitų apie 320 litų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Kaune duobes lopančios bendrovės „Kamesta“ technikos direktorius Egidijus Kevalas sako, kad remonto kainą pirmiausia lemtų esama gatvės danga.

„Kaina priklausytų nuo to, kelių sluoksnių asfalto reikia, ar būtina daryti pagrindą. Vieno kvadratinio metro ploto taisymas gali kainuoti 90–300 litų be PVM“, – teigė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius