Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 20

Kauno valdžios sprendimas dėl termofikacijos elektrinės pardavimo – po „Kauno energijos“ akcininkų susirinkimo

Kauno valdžios vilkinami sprendimai dėl Termofikacijos elektrinės akcijų pardavimo kelia įtarimų, kad miesto šilumos gamybos ūkyje tikroji konkurencija nepageidaujama.
Kauno termofikacinės elektrinės plėtra supriešino politikus
Kauno termofikacinės elektrinės plėtra supriešino politikus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Miesto valdžia rado būdą, kaip atidėti sprendimą dėl Kauno termofikacijos elektrinės ateities, penktadienį rašo „Kauno diena“.

Kauno miesto tarybos valdančiajai koalicijai neužteko įmonės „Kauno energija“, kurios 90 proc. akcijų ji valdo, stebėtojų tarybos, po to ir valdybos sprendimo pradėti derybas su sandorio šalimis. Taip pat nepasikliauta ir mero iniciatyva suburtos darbo grupės rekomendacinėmis išvadomis – nuspręsta šaukti visuotinį „Kauno energijos“ akcininkų susirinkimą.

Meras Andrius Kupčinskas tikino nenorįs blokuoti derybų su „Gazprom“: „Kauno energijos“ savininkas yra miesto taryba, kuri taip pat turi suformuluoti savo poziciją. Kuo aukštesniu lygiu tai bus sprendžiama, tuo geriau bus derantis dėl palankių Kaunui sąlygų“, – teigė jis.

„Kauno energijos“ stebėtojų tarybos pirmininkas Rytis Šatkauskas valdančiųjų sprendimą šaukti akcininkų susirinkimą vadina paprasčiausiu vilkinimu, o mero išvedžiojimus – tuščiu politikavimu.

Pagrindinė Kauno termofikacijos elektrinės akcininkė kompanija „Gazprom“ balandį pareiškė norinti parduoti visas savo akcijas mažesniajai elektrinės akcininkei, Šveicarijoje registruotai įmonei „Clement Power Venture“. Pagal elektrinės privatizavimo metu pasirašytą sutartį su elektrinės akcininkais akcijų pardavimui turi pritarti „Kauno energija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius