Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 30

Kauno valstybiniame muzikiniame teatre prasideda operų savaitgaliai

Jau trečius metus iš eilės Kauno valstybinis muzikinis teatras sezoną baigia operos savaitgaliais, kuriuose pagrindines populiariausių repertuaro operų partijas atlieka ne tik mūsų šalies šio žanro meistrai, bet ir garsūs operos atlikėjai iš kitų šalių.
Akimirka iš operos „Andrė Šenjė“
Akimirka iš operos „Andrė Šenjė“ / Kauno valstybinio muzikinio teatro nuotr.

Nuo penktadienio žiūrovų laukia susitikimas su pirmą kartą Lietuvoje viešinčiais operos dainininkais Vladimiru Andricu (Serbija), Tereza Valdner (Lenkija) ir Rikardu Tamura (Brazilija).

Balandžio 30-ąją operų maratoną pradės nuotaikinga G.Rossinio komiška opera „Sevilijos kirpėjas“, kur pagrindinį šmaikščiojo Figaro vaidmenį atliks svečias iš Serbijos baritonas Vladimiras Andricas.

Drauge su svečiu iš Serbijos spektaklyje dainuos publikos mylimi Raminta Vaicekauskaitė, Mindaugas Zimkus, Gediminas Maciulevičius, Liudas Mikalauskas, Giedrė Juknevičiūtė.

Ypatingas malonumas šalies klasikinės muzikos bei operinio dainavimo mylėtojų laukia gegužės 1-ąją. Žiūrovai turės retą galimybę pamatyti užburiantį kompozitoriaus Umberto Džordano šedevrą – operą „Andrė Šenjė“. Net ir pasaulio operos teatrų scenose retai rodomos, o ir Kauno scenoje tik pora kartų per sezoną skambančios operos pagrindinę Madalenos partiją dainuos viešnia iš Lenkijos – Tereza Waldner.

Kauno valstybinio muzikinio teatro nuotr./Therese Waldner
Kauno valstybinio muzikinio teatro nuotr./Tereza Waldner

Atlikėja gerai žinoma pasaulinės operos mėgėjams: ji yra pelniusi daugybę apdovanojimų tarptautiniuose dainininkų konkursuose ir karjerą pradėjusi Varšuvos Didžiajame teatre. Po keleto sezonų su pasisekimu jau dainavo prestižinėse Europos ir Amerikos operos teatrų scenose. O po itin sėkmingo debiuto Milano La Scallos bei Florencijos Maggio teatruose kritikai negailėjo pagyrų ir liaupsių ypatingoms T.Waldner balso savybėms, kartu akcentuodami jos draminę vaidybą ir meninį talentą.

Operoje „Andrė Šenjė“ pirmą kartą pagrindinio herojaus partiją kartu su pasaulinio garso lenkų primadona dainuos žymusis Lietuvos tenoras, Kauno muzikinio teatro solistas Algirdas Janutas, kontraversišką Žerarą – vienas geriausių Lietuvos baritonų Vytautas Juozapaitis.

Po poros savaičių, gegužės 14 dieną, operos temą pratęs nemirtingas G.Verdi šedevras „Traviata“. Scenoje bus galima išvysti visą Lietuvos operos žvaigždyną – šių metų „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatę Asmik Grigorian, populiarųjį tenorą Edmundą Seilių, teatro solistą, šiuo metu dainuojantį Diuseldorfo (Vokietija) teatre Laimoną Pautienių.

Gegužės 16 dieną G.Bizet operoje „Karmen“ žiūrovai pamatys pasaulinį pripažinimą pelniusį brazilų tenorą Ricardo Tamura, kuriam mūsų scenoje talkins Rita Preikšaitė, Vytautas Juozapaitis, Gitana Pelkytė, Tomas Ladiga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius