Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 31

„Kauno vandenys“ tikina sustabdę fekalijų tekėjimą iš po žemių, skaičiuojama žala gamtai

Ketvirtadienį pranešta apie Kauno Draugystės g., vienoje iš automobilių stovėjimo aikštelių, susidariusią ekstremalią situaciją: trūkus spaudiminei buitinių nuotekų linijai, iš po žemių keletą dienų veržėsi fekalijos. Iškilo pavojus susidaryti įgriuvai. Penktadienį UAB „Kauno vandenų“ atstovai 15min pranešė, kad fekalijų tekėjimas sustabdytas. Aplinkosaugininkai skaičiuoja gamtai padarytą žalą.
Kanalizacijos avarija Kaune
Kanalizacijos avarija Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį į 15min redakciją kreipėsi kaunietis Remigijus, pranešęs apie ketvirtą dieną automobilių stovėjimo aikštelėje prie Draugystės g. 12A pastato nesikeičiančią avarinę situaciją. Vyras stebisi, kad institucijos į tai nereaguoja arba reaguoja vangiai. Juk fekalijos veržiasi iš po žemių, o tai gali reikšti įgriuvą.

„Kauno vandenų“ atstovai ketvirtadienį 15min tikino, kad į rugpjūčio 27 dieną gautą kauniečio pranešimą reagavo nedelsiant. Tačiau patikrinus faktą ir šalinant gedimą – atjungiant buitinių nuotekų liniją, sugedo sklendės reduktorius. Pradėti vykdyti sklendės remonto bei montavimo darbai.

„Pašalinus minėtus gedimus, nežymus nutekėjimas bus sustabdytas jau rytoj, rugpjūčio 31 dieną“, – žadėjo „Kauno vandenų“ technikos direktorius Dainius Gudavičius.

15min pakalbintas penktadienį popiet, „Kauno vandenų“ atstovas patikino, kad fekalijų tekėjimas, kaip ir buvo žadėta, sustabdytas. Tai pavyko padaryti ketvirtadienio vakarą, apie 20 valandą.

Avarijos padarinius ketvirtadienį vietoje fiksavo Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno agentūros inspektorius Konstantinas Šumskas. Kalbėdamas su 15min jis reziumavo, kad situacija Draugystės g. – sudėtinga. Žala gamtai 100 proc. yra padaryta, o sustabdyti taršos tą akimirką nebuvo jokių techninių galimybių.

„Kauno vandenims“, pasak jo, gresia administracinė nuobauda. Įmonei teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą. Ji, atlikus laboratorinius tyrimus, turėjo paaiškėti po kelių savaičių.

VIDEO: Kauno Draugystės gatvėje keletą dienų iš po žemių sunkiasi vanduo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius