Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 10

Kaunui karių pagalbos škvalo padariniams tvarkyti reikės mažiausiai dvi savaites

Kauno miesto savivaldybė Krašto apsaugos ministerijos karių pagalbos likviduojant audros padarinius planuoja prašyti ne tik šią, bet ir ateinančią savaitę.
Išvartyti medžiai Žaliakalnio Darbininkų gatvėje
Išvartyti medžiai Žaliakalnio Darbininkų gatvėje / 15min skaitytojo nuotr.
Temos: 2 Vėtra Škvalas

„Prašėme savaitei, bet reikės prašyti dar savaitei pratęsti, nes mastas didžiulis“, – BNS antradienį sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Jo teigimu, miestas prašė 100 karių pagalbos, tačiau pirmadienį Kauno Panemunės šile darbavosi 40 karių. Antradienį darbai planuojami ir Ąžuolyno parke.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno, sekmadienio naktį siautėjusio škvalo padaryti nuostoliai turėtų paaiškėti šios savaitės pabaigoje arba kitos pradžioje.

„Kol vyksta darbai, prognozuoti labai sunku“, – BNS sakė V.Gudėnas.

Administracijos direktoriaus teigimu, likviduojant audros padarinius paaiškėjo, kad išversta daugiau nei manyta gatvės apšvietimo stulpų. Pirmadienį skelbta, kad nukentėjo 48 stulpai, tačiau, V.Gudėno duomenimis, jų yra mažiausiai dešimčia daugiau.

Pasak administracijos direktoriaus, dalis gyventojų dar neturi elektros.

Per škvalą itin nukentėjo regiono kapinės, todėl tvarkymo darbai vyksta ir jose.

Kauno miesto savivaldybė audros padarinius likviduojančius gyventojus taip pat perspėja, kad siekiant „ateityje išvengti konfliktų su aplinkosaugininkais“, kertant net ir privačioje teritorijoje nulaužtus ar grėsmę keliančius medžius būtina perspėti aplinkosaugininkus.

„Dėl medžių atsakingi seniūnai. Gyventojai, kurių teritorijose yra išvirtusių ar pavojų keliančių medžių, turėtų kreiptis į seniūnus ir juos užregistruoti. Reikalingus dokumentus perdavus savivaldybės Aplinkos skyriui, bus išduodami leidimai likviduoti medžius“, – BNS sakė V.Gudėnas.

Kaip skelbia Kauno savivaldybė, gauta informacijos ir apie gyventojų pjaunamus medžius valstybinės reikšmės miškuose, kuriems priskiriami Kleboniškio, Lampėdžių, Panemunės ir Romainių miško parkai Ąžuolyne, Aukštųjų Šančių Ąžuolyne, Veršvų, Nemuno ir Nevėžio, Jiesios kraštovaizdžio draustiniai bei Kauno marių regioninis parkas.

Kaune savaitgalį buvusio škvalo padariniams likviduoti savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija pirmadienį nusprendė skelbti trijų dienų visuotinę talką. Siautusi gamtos stichija paskelbta ekstremaliu įvykiu.

Rugpjūčio 8-osios naktį škvalas Lietuvoje nusinešė mažiausiai keturių žmonių gyvybes – du vyrai žuvo Varėnos rajone, dvi moterys – Prienų bei Šiaulių rajonuose. Dar du vyrai buvo sunkiai sužeisti.

Audra laužė medžių šakas, plėšė namų stogus, vertė medžius, o šie krito ant elektros oro linijų, gadino izoliatorius, laikančiąsias metalo konstrukcijas, traukė elektros laidus, dėl žaibo sukeltų elektros išlydžių buvo sugadinta daug elektros įrenginių.

Nuo škvalo labiausiai nukentėjo Kaunas, Varėnos, Alytaus, Trakų ir Šalčininkų rajonai.  

SPECIALI AUDRAI SKIRTA RUBRIKA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius