Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 16

Kaunui pagalbos ranką tiesia Seimo nariai

Pirmadienį, balandžio 6 dieną, Vyriausybei nusprendus vietoj 17 mln. Lt Pramogų ir sporto rūmų statyboms Nemuno saloje skirti tik 8,5 mln. Lt, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pagalbos kreipėsi ne tik į ministrą pirmininką Andrių Kubilių, bet ir į Kaune išrinktus Seimo narius.
S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas
S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vyriausybės vadovas A.Kubilius pažadėjo atsižvelgti į mero prašymą ir nemažinti finansavimo nei Kauno arenos, nei S.Dariaus ir S.Girėno stadiono projektams. Seimo nariai Arimantas Dumčius, Vida Marija Čigriejienė, Kazimieras Kuzminskas, Justinas Urbanavičius, Kazimieras Uoka, Vincė Vaidevutė Markevičienė, Rytas Kupčinskas, Donatas Jankauskas, Vydas Gedvilas ir Birutė Vėsaitė kreipimusi „Dėl Lietuvos Respublikos 2009 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projekto“ kreipėsi į Seimą.

Kreipimesi prašoma nestabdyti nacionalinės svarbos ir prioritetinio Kauno miesto objekto statybos, nemažinti finansavimo iš 2009 metų valstybės biudžeto ir skirti iki 2009 metų valstybės biudžeto projekto pataisų numatytus 17 mln. Lt investicinio projekto „Kauno pramogų ir sporto rūmams Nemuno saloje, Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. Nr. 50 įgyvendinimui“. Tie patys Seimo nariai, prie kurių prisidėjo ir Vytautas Gabšys bei Mindaugas Bastys, Seimui siūlo nemažinti finansavimo skirto Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono dangai atstatyti. Prašoma iš 2009 metų valstybės biudžeto skirti 1,8 mln. Lt.

Kreipimesi Seimo nariai pažymi, jog 2009 metų liepos 16 - 19 dienomis Kaune vyks jaunimo iki 23 metų Europos lengvosios atletikos čempionatas. Į čempionatą planuoja atvykti sportininkai beveik iš visų Europos valstybių (50), dalyvaus ne vienas lengvaatletis, savo jėgas išbandęs Pekino olimpinėse žaidynėse. Dalyvių turėtų būti nuo 1300 iki 1400 (sportininkai, treneriai), renginį nušvies apie 300 žiniasklaidos atstovų.

Seimo narys A.Dumčius, patikslindamas grupės Seimo narių pasiūlymą, nurodė konkrečius finansavimo iš valstybės biudžeto šaltinius: 700 tūkst. Lt sumažinti Kauno miesto mokyklų renovacijai skirtas lėšas. Tokiu būdu Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono dangai atstatyti būtų skirta 1,7 mln. Lt. Kauno objektams iš Valstybės investicijų programos (VIP) šiemet buvo numatyta 29 mln. Lt. Pirmadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje ši suma buvo sumažinta iki 15 mln. Lt. Vyriausybės sprendimu VIP mažinama 540 mln. Lt. Taupymo programai dar turi pritarti Seimas, kuris šį klausimą svarstys artimiausiame posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius