Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 08 19 /16:05

Kaunui tampant koronaviruso židiniu, miesto kavinėms gali būti įvestas karantinas

Kaune fiksuojant didelius sergančiųjų koronavirusu skaičius, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė neprieštarautų, jog miesto viešojo maitinimo sektoriuje būtų įvestas karantinas. Esą dėl to į centrinę valdžią pirmiausia turi kreiptis Kauno miesto savivaldybė.
Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings koncertas Šilainių gyventojams
Koncertas Šilainių gyventojams/Asociatyvi nuotrauka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno miesto savivaldybei pasiūlius įvesti tam tikrus papildomus ribojimus, leisiančius stabdyti koronaviruso plitimą, S.Skvernelis sako, kad dalis jų bus adaptuota šalies mastu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Tas Kauno susirūpinimas yra tikrai savalaikis, nes jis tampa vienu iš židinių. Tai sprendimas čia teisiškai labai paprastas – Kauno savivaldybės administracija, jeigu pasikreips į sveikatos apsaugos ministrą, ministerija kartu su Kauno administracija – į Vyriausybę, Vyriausybė gali priimti sprendimą. Tikrai mes tam neprieštarautumėme, kad būtų įvestas Kauno mieste karantinas tame sektoriuje. Tai tada tą priemonę padarius, visi tie kauniečių siūlymai galėtų būti įgyvendinti“, – pabrėžė S.Skvernelis.

Kalbama apie viešojo maitinimo sektorių.

Tikrai mes tam neprieštarautumėme, kad būtų įvestas Kauno mieste karantinas tame sektoriuje. Tai tada tą priemonę padarius, visi tie kauniečių siūlymai galėtų būti įgyvendinti.

A.Verygos vertinimu, Kauno miesto savivaldybės pateikti pasiūlymai yra labai geri.

Esą dalis jų gali būti ir šiandien realizuoti be papildomų reguliavimo pakeitimų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

„Savivaldybei kai kur jau ir dabar yra suteikta galimybė ir tikrinti, ir taikyti tam tikras administravimo, poveikio priemones, baudas, stabdyti renginius ir panašiai. Tą galima daryti. Kai kurie siūlymai, kurie yra susiję ypač su viešo maitinimo įstaigomis, nepaskelbus, kaip premjeras minėjo, tokio atskiro karantino atskirame sektoriuje mieste, mes negalime Kaunui jų nustatyti. Bet tikrai yra racionalių siūlymų, kurie bus perkelti, nustatyti visai šaliai“, – teigė sveikatos apsaugos ministras.

Savivaldybei kai kur jau ir dabar yra suteikta galimybė ir tikrinti, ir taikyti tam tikras administravimo, poveikio priemones, baudas, stabdyti renginius ir panašiai.

Kai kurios Kauno miesto savivaldybės siūlomos priemonės, ypač susijusios su viešojo maitinimo įstaigomis, pasak A.Verygos, nepaskelbus atskiro karantino atskiram sektoriui mieste, negali būti nustatytos laikinojoje sostinėje.

„Bet tikrai yra racionalių siūlymų, kurie bus perkelti, nustatyti visai šaliai“, – kartojo sveikatos apsaugos ministras.

Kas nutiktų kavinėms?

Kaip antradienio vakarą pranešė Kauno savivaldybė, siūloma įvesti darbo laiko ribojimus ir atstumus viešose įstaigose.

Siūlomos papildomos lankytojų srautų valdymo priemonės įstaigoms: riboti stovimų vietų skaičių prie baro, išlaikant metro atstumus tarp žmonių, o tarp sėdimų vietų užtikrinti dviejų metrų atstumą arba įrengti pertvaras.

Viešojo maitinimo įstaigoms, kuriose maitinimo paslaugos sudaro mažiau nei pusę bendros apyvartos ir veikla vykdoma uždarose patalpose, siūloma riboti darbo laiką iki 22 val.

Tai negaliotų lankytojus aptarnaujant lauke.

Renginiuose siūloma tarp stovinčių dalyvių nustatyti minimalų bent metro atstumą, o tarp sėdimų vietų išlaikyti ne mažesnę nei dviejų metrų distanciją. Neišpildant tokių sąlygų, renginiai negalėtų būti organizuojami.

Per antradienio parą šalyje nustatyti 23 nauji susirgimo koronavirusu atvejai. Daugiausia jų – po 6 susirgimus – registruota Kauno ir Panevėžio apskrityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius