Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 10

Kavinės, prie kurios laukia eilės, šeimininkė: „Kur rasti darbuotojų? Pagrindinė problema“

Kur dabar rasti virėją? Tokį klausimą išgirstame iš vienos populiariausių Prienų kavinių „Vėlyvė“ šeimininkės Onutės Pinkevičienės. Ji pati juokiasi jau norinti nebedirbti, tačiau sūnui ir marčiai perleidusi vadovavimą ir dalį kavinės reikalų, suktis priversta ir pati. Kadangi darbuotojų trūksta. Tai yra ir priežastis, kodėl miesto centre esanti kavinė maitina klientus tik dienos pietumis, nors neabejoja – svečių turėtų ir vakarais ar savaitgaliais.
Onutė Pinkevičienė
Onutė Pinkevičienė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pietų metu pamatyti eilę šioje kavinėje – įprasta. Kaip ir išgirsti iš darbuotojų, jog jie apgailestauja, bet vieno ar kito patiekalo teks ilgiau palaukti arba iš viso jau nebelikę.

Kavinė dirba nuo 10 iki 16 valandos ir orientuojasi į dienos pietus. Čia pavalgyti skuba ir Prienų savivaldybės, kitų įstaigų darbuotojai, ir mokinukai.

Pastarieji ponią Onutę atsimena iš savo mokyklos valgyklos, kadangi ji dešimt metų maistą tiekė „Ąžuolo“ mokyklai, vaikų darželiui.

„Vienas vaikas kiekvieną dieną varškėčius valgo – ir ten, ir šičia“, – pokalbio metu šypsosi Onutė, atbėgusi tiesiai iš virtuvės.

Tą dieną, kai apsilankėme šioje Prienų kavinėje, čia buvo „karšta“ – pietų metu žmonių prisirinko daugybė, o viena darbuotoja iš ryto pranešė susirgusi, tad teko suktis dar greičiau nei įprastai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius