-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 17

Kazimierą Uoką fotomontažais supykdęs tinklaraštininkas: politikai mėgina sugrąžinti cenzūrą

Seimo narius Kazimierą Uoką ir Petrą Gražulį pašiepiančius fotomontažus paskelbęs tinklaraščio kleckas.lt autorius Mykolas teigia esantis nustebęs, kad vieną visuomenės grupę – homoseksualus, nuolat įžeidinėjantys politikai žiniasklaidai skundžiasi dėl esą paminto orumo. Vaikinas įsitikinęs, kad reikalaudami pašalinti pokštus parlamentarai siekia sugrąžinti cenzūrą.
Tinklaraštyje skelbiamas fotomontažas.
Tinklaraštyje skelbiamas fotomontažas. / kleckas.lt

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba šiuo metu tiria Mišriai Seimo narių grupei priklausančio K.Uokos skundą dėl fotomontažo, kuriame jis vaizduojamas eisenoje susikabinęs rankomis su kunigu Robertu Grigu. Politiko rankoje laikomas plakatas skelbia: „Už lygias galimybes! Leiskite mylėti tą, ką noriu! Už homoseksualios santuokos įteisinimą! Nebūk abejingas“.

Nuotrauką galite pamatyti čia. Vėliau tinklaraštyje lolz.lt pasirodė daugiau fotomontažų, juos galite pamatyti čia.

Kai gavau pirmąjį laišką iš K.Uokos, pagalvojau, kad juokauja kažkuris mano draugas, - sakė Mykolas.

K.Uoka yra pagarsėjęs kovotojas prieš homoseksualus. Už tai, kad siautėjo prieš dvejus metus įvykusiose homoseksualių asmenų eitynėse, jam teko susimokėti baudą.

Politikas reikalavo pašalinti karikatūrą

Pamatęs Mykolo tinklaraštyje paskelbtą fotomontažą, A.Uoka supyko. „Pats neįsižeidžiau, bet buvo įžeistas žuvusio ar net galbūt nužudyto Vytauto Pociūno atminimas“, – dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė K.Uoka. Jis pabrėžė, kad nuotraukoje, kuri buvo pakeista, jis laikė Breste žuvusio saugumo pareigūno V.Pociūno atvaizdą.

K.Uoka susisiekė su Mykolu ir pareikalavo pašalinti fotomontažą iš tinklaraščio.

„Kai gavau pirmąjį laišką iš K.Uokos, pagalvojau, kad juokauja kažkuris mano draugas. Laiškai buvo parašyti su šiurkščiomis skyrybos klaidomis, tekstai nerišlūs. Atrodė, jog laišką parašė lietuvių kalbos rašybos ir skyrybos nemokantis asmuo, todėl pažiūrėjau nerimtai, – 15min.lt teigė Mykolas. – Vėliau, gavęs raštą iš Žurnalistų etikos inspektoriaus, pateikiau ir savo atsakymą. Manau, kad atsakymas K.Uokos nepradžiugino, nes buvo labai daug teksto, kurį reikėjo skaityti.“

Tinklaraščio autoriaus nuomone, kai žmonėms nepatinka kai kurie apie juos sukurti dalykai, jie stengiasi jų neeskaluoti, slepia, kad viskas kuo greičiau pasimirštų.

„K.Uokos elgesys rodo paprasčiausią mėginimą nemokamai pasireklamuoti. Tai K.Uokai puikiai sekasi. Jeigu jam fotomontažas būtų taip nepatikęs, po mano atsisakymo pašalinti, jis būtų kuo greičiau jį pamiršęs. Fotomontažas jam netrukdo – jam tik svarbu viešumoje paskelbti, kad jis ir toliau kovoja prieš seksualinių mažumų teises. Juk elektoratas tai mėgsta, tai kaip gi nutylėsi“, – teigė tinklaraštininkas.

Jo teigimu, kita vertus, naudodamasis Seimo nario vardu ir visuomenine padėtimi K.Uoka mėgina sugrąžinti cenzūrą. „Remiantis jo reikalavimu man turėtų būti uždrausta viešai reikšti nuomonę ir karikatūriškai pažvelgti į šių dienų aktualijas. Keista, kad Seimo narys iki šiol nežinojo viešųjų asmenų atvaizdų naudojimo ypatumų“, – kalbėjo Mykolas.

Fotomontažas jam netrukdo – jam tik svarbu viešumoje paskelbti, kad jis ir toliau kovoja prieš seksualinių mažumų teises, - apie parlamentarą kalbėjo tinklaraštininkas.

P.Gražulis teisybės ieškos pas prokurorus 

Jam taip pat atrodo keista, kad drąsūs prieš kameras politikai lengvai taip lengvai įsižeidžia. Tai jis taiko ne tik K.Uokai, bet ir nenuilstančiam kovotojui prieš homoseksualus Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariui P.Gražuliui.

Fotomontažų su šiuo politiku internete – daugybė. Kai kuriuos galite pamatyti čia ir čia.

P.Gražulis žiniasklaidai yra sakęs, kad jam tokie pokštai nejuokingi. Anot Seimo nario, šių kūrinių šaržais nepavadinsi, kai kurie fotomontažai yra įžeidžiantys. Dėl jų politikas ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą. 

Pasak tinklaraštininko Mykolo, P.Gražulio atveju galima įžvelgti ne tik norą pasireklamuoti.

„P.Gražulis tiek kartų eskalavo šią temą, tiek kartų žiniasklaidai apie tai kalbėjo, jog negalima atmesti, jog visi fotomontažai ir sukuriamas įvaizdis jam patinka. Tokius pasirodymus surengti gali tik savo sukurtą įvaizdį labai mėgstantis asmuo“, – teigė vaikinas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius