Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 07

Kaziuko mugė vilioja meduoliais ir muzika (nuotraukos)

Šeštadienį nuo pat ryto sostinės senamiesčio gatves užplūdo amatininkai, muzikantai, dainininkai, miestiečiai – visi džiaugėsi tradicine Kaziuko muge.
Kaziuko mugėje žmonės noriai pirko meduolius.
Kaziuko mugėje žmonės noriai pirko meduolius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Mugė Kaziuko mugė

Vienuoliktą valandą teatralizuota eisena lėtai pajudėjo Gedimino prospektu Rotušės aikštės link. Eisenos priekyje, skambant iš senovinių ragų sklindančiai muzikai, iškilmingai buvo nešama Kazio skulptūra. Toliau rikiavosi įvairūs amatininkai, folkloro ansambliai, orkestras. Linksmai nusiteikę eisenos dalyviai mugės lankytojams dalijo saldainius, verbas, linkėjo puikios nuotaikos.

Vidurdienį Rotušės aikštėje susirinkusieji, skambant muzikai, buvo paskatinti nedelsti, apsižiūrėti ir įsigyti norimų buities daiktų ir suvenyrų, paragauti meduolių ir pyragų – taip paskelbta oficiali mugės pradžia.

Ir tikrai, atėjusieji į Kaziuko mugę buvo šventiškai nusiteikę. Dažnas vienoje rankoje laikydamas karštos arbatos puodelį, kitoje – meduolį, brovėsi prie prekystalių, teiravosi kainų, derėjosi ir pirko mugėje siūlomas prekes.

Turbūt paklausiausi buvo įvairių formų, margai dekoruoti meduoliai. Prekybininkai sakė, kad lyginant su pernykšte muge, šiemet meduoliai brangesni, tačiau, jų džiaugsmui, prekyba vyksta aktyviai.

„Pernai buvo netikęs oras. Lijo. O šiandien nors ir vėsoka, tačiau žmonių daug, meduolius perka. Pernai meduoliai kainavo nuo 3 iki 20 litų, dabar – nuo 5 iki 40 litų. Bet prekyba nesiskundžiame. Manau, žmonės pinigų mugėje labai netaupo. Juk iš mugės bent skanumynų parsinešti reikia, negi tuščiomis grįši“, – 15min.lt sakė vyriškis, prekiaujantis meduoliais ir pyragais.

Net iš Žemaitijos į sostinę atvykęs gaminiais iš medienos prekiautojas irgi prekyba nesiskundė.

„Aišku, eilių pas mus nėra, tačiau perkančiųjų užtenka“, – tikino žemaitis. Paprastai žmonės noriai perka medines pjaustymo lenteles. Vidutinio dydžio lentelę mugėje galima įsigyti už 18 litų.

Prekybininkai su mugės lankytojais nevengė pasikalbėti, papasakoti apie prekes. Tradiciškai Kaziuko mugėje galima ir net būtina derėtis. Tačiau tie, kurie nemoka derybų meno gali nenusiminti, mat kartais prekybininkai mažina kainas tiesiog apimti šventinės nuotaikos.

Kaziuko mugė baigsis sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius