Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 05

„Kažkoks nesusikalbėjimas“: gimnazijos vadovė pateikė savo versiją dėl skandalu virtusio mokinių maitinimo

Šią savaitę žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad sostinės „Žaros“ gimnazijoje į valgyklą per ilgąsias pertraukas neįleidžiami pietų talonų neįsigiję vaikai, šios mokyklos vadovė 15min pateikė savo situacijos vertinimą, o savivaldybė pripažįsta, kad maitinimas galėjo neapsieiti be nesklandumų.
Mokiniai valgykloje (asociatyvi nuotr.)
Mokiniai valgykloje (asociatyvi nuotr.) / Pauliaus Peleckio/ BNS nuotr.

Apie tai, kad 3 ir 3,5 euro kainuojančių pietų talonų neįperkantys vaikai į „Žaros“ gimnazijos valgyklą neįleidžiami, šią savaitę pranešė LRT.

Nacionalinio transliuotojo kalbinti vaikų tėvai tvirtino, kad pietų talonai kai kuriems yra per brangūs, o be jų neva mokiniai į valgyklą neįleidžiami.

Maitinimo paslaugą šioje mokykloje tiekia Mažeikiuose registruota bendrovė „Maisto slėnis“. Dvejų metų 363 tūkst. eurų vertės sutartis buvo sudaryta birželio pabaigoje.

„Kažkoks nesusikalbėjimas“

Vis dėlto, Naujojoje Vilnioje esančios „Žaros“ gimnazijos vadovė Konsuela Liaskovskaja 15min teigė, kad iš tikrųjų situacija nėra tokia dramatiška.

„Čia iš tikrųjų problema kitur – nenoriu teigti, bet čia yra kažkoks nesusikalbėjimas ar nesupratimas vieni kitų. Mūsų tikslas yra, kad kuo daugiau vaikų valgytų valgykloje ir valgytų šiltą, skanų, šviežią maistą“, – pasakojo mokyklos direktorė.

Gimnazijos nuotr./Vilniaus „Žaros“ gimnazija
Gimnazijos nuotr./Vilniaus „Žaros“ gimnazija

Jos teigimu, per dieną yra dvi ilgosios pertraukos po 20 minučių – po trečios ir po ketvirtos pamokų.

Jų metu valgyklą užplūsta didelis srautas pietų talonus turinčių vaikų, kurie valgykloje valgo švediško stalo principu.

Tuo metu į valgyklą gali užeiti ir pavalgyti talonų neperkantys vaikai, norintys įsigyti vieną konkretų patiekalą ar turintys savo maisto.

„Jie gali į valgyklą ateiti. Valgykla nėra uždaroma, ji yra atvira. Ten yra bufetas. Jeigu jūs klausiate, ar jie gali ateiti ir nusipirkti sriubos tuo metu – tai taip, jie gali stoti į eilę ir nusipirkti sriubos“, – kalbėjo K.Liaskovskaja.

„Jie gali ateiti per bet kokią pertrauką ir nusipirkti, pavyzdžiui, sriubos už grynuosius pinigus“, – pridūrė ji.

Vis dėlto, mokyklos vadovė sakė, kad vaikams, kurie neperka talonėlių, į valgyklą siūloma ateiti per kitas pertraukas, kadangi 900 mokinių turinčios gimnazijos valgykloje per ilgąsias pertraukas būna anšlagas.

Savivaldybė: „Gali pasitaikyti nesklandumų“

Vilniaus miesto savivaldybės atstovas spaudai Gabrielius Grubinskas neatmetė galimybės, kad šioje mokykloje gali pasitaikyti nesklandumų dėl maitinimo organizavimo.

„Sutartis su tiekėju ir maitinimas švediško stalo principu mokykloje yra naujovė, todėl gali pasitaikyti nesklandumų“, – 15min sakė savivaldybės atstovas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus miesto savivaldybė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilniaus miesto savivaldybė

„Mūsų žiniomis, mokykla aktyviai bendrauja su tiekėju, kvietėsi į susitikimą tėvelius, klausė vaikų atsiliepimų, kad procesas galėtų būti patobulintas“, – pridūrė jis.

Anot atstovo, mokyklos administracija tinkamai reaguoja į gaunamas pastabas ir į jas atsižvelgia.

Susidomėjo žmogaus teisių gynėjai

Į LRT paskelbtą informaciją ketvirtadienį sureagavo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

Ji pakvietė tėvus kreiptis, jeigu jų vaikai susiduria su panašiomis aplinkybėmis, kai yra neįleidžiami į valgyklą.

Taip pat žadama pradėti tyrimą dėl atvejo „Žaros“ gimnazijoje, ar vaikai nėra diskriminuojami dėl savo tėvų socialinės padėties.

Šios tarnybos atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė 15min teigė, kad skundų kol kas sulaukta nebuvo, o tyrimo metu bus išsiaiškinta, ar vaikai iš tikrųjų buvo diskriminuojami.

„Skundų kol kas sulaukta nebuvo, tačiau lygių galimybių kontrolierė ketina pradėti tyrimą savo iniciatyva, jo metu bus aiškinamasi, ar vaikai buvo diskriminuojami dėl jų ar tėvų socialinės padėties“, – teigė I.Švaraitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius