Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 31

Kėdainiečiai pikete kvietė socialdemokratus nesivienyti su Darbo partija ir palaikyti naują merą

Prie Kėdainių rajono savivaldybės antradienį vidurdienį būrelis kėdainiečių susirinko į piketą, kuriame kvietė politikus netrukdyti tiesiogiai išrinktam merui Sauliui Grinkevičiui. Jei socialdemokratai sudarys koaliciją su iki šiol rajoną valdžiusia Darbo partija, merą palaikančios frakcijos praras daugumą taryboje.
Piketas Kėdainiuose
Piketas Kėdainiuose / V.Mockuvienės Nuotr.

Piketą surengė Lietuvos žaliųjų partija, tačiau į jį atėjo ne tik partijos nariai. „Esu Kėdainių gyventojas, nepriklausau jokiai partijai ir man rūpi, kas valdys miestą. Noriu, kad politikai leistų dirbti tiesiogiai žmonių išrinktam merui. Jam reikia suteikti galimybę, o ne blokuoti jo sprendimus. Todėl kviečiame socialdemokratus nesijungti į koaliciją su Darbo partija“, – 15min.lt kalbėjo muzikos mokytojas Vitalis Vidikas.

Nors socialdemokratai dar po pirmo mero rinkimų turo pareiškė paramą Darbo partijos kandidatei Nijolei Naujokienei, vieningos nuomonės tarp jų nėra.

Socialdemokratų Kėdainių rajono skyrius rinksis antradienio vakarą ir balsuos, su kuriomis frakcijomis dirbti taryboje.

Jei socialdemokratai sudarys koaliciją su Darbo partija, merą palaikančios frakcijos teturės 12 vietų iš 26.

Mero rinkimuose laimėjęs Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas S.Grinkevičius situacijos nedramatizuoja. „Šiuo metu su teisininkais  aiškinamės, kokios iš tikrųjų yra naujosios mero galios. Jis gali keisti savivaldybės įmonių, viešųjų įstaigų vadovus, rengti gyventojų apklausas, taigi nėra visiškai bejėgis net ir neturėdamas palaikančios daugumos taryboje. Bet tikiuosi, kad socialdemokratai mane palaikys, o gal liks neutralūs“, – kalbėjo S.Grinkevičius.

Jei socialdemokratai sudarys koaliciją su Darbo partija, merą palaikančios frakcijos teturės 12 vietų iš 27 ir jų jau neužteks priimti sprendimus.

Kėdainių rajono taryboje Darbo partija turi 13 vietų, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) – 6, Lietuvos liberalų sąjūdis, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), socialdemokratai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – po 2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius