-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 28

Kėdainių meras Saulius Grinkevičius su visu skyriumi bėga iš mirštančios Artūro Zuoko partijos

Liberalų sąjūdis stiprina savo pozicijas ir netrukus galės pasigirti turintis dešimt merų Lietuvoje. Šiuo metu Artūro Zuoko vadovaujamai Lietuvos laisvės sąjungai priklausantis Kėdainių meras Saulius Grinkevičius birželį jau gali tapti Liberalų sąjūdžio nariu. Pats meras pabrėžia, kad į Liberalų sąjūdį išeis ne vienas, o su visu Kėdainių Lietuvos laisvės sąjungos skyriumi.
Saulius Grinkevičius
Saulius Grinkevičius / Sauliaus Grinkevičiaus nuotr.

„Niekur mes nepereinam. Mūsų skyrius svarsto galimybę jungtis su Liberalų sąjūdžio skyriumi. Tai yra skirtingi dalykai. Tikrai mes nerašysime prašymų „būkite geri, mus priimkite“, bet tapsime lygiaverčiu partneriu“, – paaiškino S.Grinkevičius.

Anot jo, kalbų apie tai, kad liberalių pažiūrų politikai Kėdainiuose turėtų susuvienyti, buvo jau seniai, tačiau dabar, po savivaldos rinkimų, jos tapo konkretesnės. Visi taškai sudėti turėtų būti sudėti birželio viduryje.

Tikisi vadovauti

S.Grinkevičius pripažįsta, kad jis ketina susijungusiems liberalams vadovauti.

Liberalų sąjūdžio Kėdainių skyriaus lyderis Boleslovas Rinkevičius paaiškino, kad būtent dėl to S.Grinkevičius atsisako rinktis paprasčiausią partijos keitimo kelią išstojant iš vienos partijos ir įstojant į kitą.

„Lengviausia, žinoma, jei jie ten išstoja ir ateina pas mus. Tada mes darome susirinkimą ir renkame pirmininką. Tačiau yra vienas dalykas, kad pagal mūsų įstatus negali būti skyriaus pirmininku atėjęs naujas žmogus. Turėtų bent trys mėnesiai praeiti. Norint pirmininką rinkti iškart reikia daryti reorganizaciją skyriaus. Gal šiuo keliu ir suksime“, – aiškino subtilybes B.Rinkevičius.

Anot jo, Liberalų sąjūdžio valdyba Kėdainių skyriaus reorganizavimo klausimą spręs birželio 10 dieną.

Pats B.Rinkevičius likti Liberalų sąjūdžio skyriaus pirmininku nesiekia. Nuo gegužės dėl sveikatos problemų jis skyriaus vairą nesulaukęs jungtuvių perleido Viktorui Muntianui.

Žiūri į ateitį

Liberalų sąjūdis Kėdainiuose turi 66 narius, Lietuvos laisvės sąjunga – apie 60. Tačiau A.Zuoko liberalų politinė įtaka Kėdainiuose nepalyginamai didesnė. Jos atstovas S.Grinkevičius po ilgos Darbo partijos vienvaldystės pirmuose tiesioginiuose merų rinkimuose buvo išrinktas Kėdainių meru. A.Zuoko vadovaujama partija turi 6 atstovus taryboje. Tuo tarpu Liberalų sąjūdžiui pavyko gauti vos 2 Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narių mandatus.

Tačiau Liberalų sąjūdžio reitingai visos valstybės mastu su Lietuvos laisvės sąjungos nepalyginami. Neprognozuojama, kad A.Zuoko vadovaujama jėga galėtų gauti bent vieną mandatą 2016 m. Seimo rinkimuose. Tuo tarpu Liberalų sąjūdžiui net gali tekti formuoti valdančiąją koaliciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius