Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 25 /18:21

Kėdainiuose griūva valdančioji koalicija

Kėdainių rajono savivaldybės taryboje griūva valdančioji koalicija – ją paliko du valstiečiai, vienas nepartinis politikas ir vienas liberalas.
Kėdainių meras Saulius Grinkevičius
Kėdainių meras Saulius Grinkevičius / Aušros Malinauskienės nuotr.

Iki šiol meras liberalas Saulius Grinkevičius buvo subūręs trapią valdančiąją koaliciją – jai priklausė 14 iš 27 tarybos narių, BNS sakė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kėdainių rajono skyriaus vadovė Adelė Štelmokienė. Tačiau ji pažymi, kad meras palaiko artimus santykius su opoziciniais darbiečiais, kurie taryboje turi didžiausią – devynių narių – frakciją. A.Štelmokienė pasakojo, kad liberalų ryšiai su „darbiečiais“ ir buvo viena pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos priežasčių.

„Mes per rinkimus padėjome nuversti Darbo partiją, o meras pradėjo kažkokius užkulisinius susitarimus su Darbo partija, kuri neva yra opozicinė, bet ji daugiausia pritardavo mero sprendimams, už tai, aišku, kažkas iš Darbo partijos gaudavo postą ir taip toliau. Mums – ne pakeliui“, – BNS pirmadienį sakė politikė.

LVŽS Kėdainių rajono savivaldybės taryboje turi du narius – A.Štelmokienę bei Algimantą Kižauską. Kartu su LVŽS nariais iš koalicijos traukiasi nepartinis Darius Petrauskas bei liberalų frakcijos narys Viktoras Muntianas.

Anot A.Štelmokienės, tarp pasitraukimo priežasčių – iš Liberalų sąjūdžiui pareikšti įtarimai.

„Tikrai nelabai norime savęs sieti su partija, kuriai pareikšti įtarimai – tai yra Liberalų sąjūdžiu“, – sakė ji.

Kėdainių „valstiečių“ išplatintame pareiškime sakoma, kad koalicijoje buvo nuolat pažeidinėjamas susitarimas drauge aptarti ir spręsti strateginius ir kitus reikšmingus savivaldybės veiklos klausimus.

„Esame ne kartą kreipęsi į Kėdainių rajono merą keisti koalicinio darbo stilių ir konsultuotis svarbiais klausimais su partneriais. Deja, į šiuos prašymus nebuvo atsižvelgta, ir buvo priimti sprendimai, kurie, mūsų įsitikinimu, neatitinka rajono gyventojų interesų“, – sakoma pareiškime.

Rajono meras S.Grinkevičius tikina, kad rajono valdžia yra stabili.

„Nieko neatsitiko, viskas labai geras pas mus (...). Dirbsime toliau kaip dirbome Kėdainių labui“, – pirmadienį BNS sakė jis.

Paklaustas, ar teisingi skaičiavimai, kad valdančioji koalicija nebeturi daugumos, meras sakė: „Blogai skaičiuojate, geriau paskaičiuokite ir suskaičiuosite“. Tačiau jis nenorėjo atskleisti, kiek valdančiojoje daugumoje yra politikų: „Kada bus laikas, tada ir pasakysime“.

Artimiausias Kėdainių rajono savivaldybės tarybos posėdis šaukiamas ketvirtadienį.

S.Grinkevičius mano, kad išeidami iš valdančiosios koalicijos „valstiečiai“ tiesiog rengiasi būsimiems savivaldos rinkimams.

„Ar jums čia kažkas naujo? Kai jūs paklausote, kad marginalai išeina kažkur, tai juk jie visą laiką taip sako: kad su jais nederino, su jais nekalbėjo, juos vargšus skriaudė. Vargšeliai, jie taip norėjo Kėdainiams padėti, o meras nenorėjo padėti, kokie jie geri, o meras blogas. Čia pastovios pasakos, nėra ką komentuoti. Rinkimai artėja, jie skaičiuoja savo balsus, matyt, jiems taip reikia“, – svarstė meras.

Savivaldos rinkimai vyks 2019 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius