Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 11

Teisme – detektyvas dėl Drąsiaus Kedžio bylos (atnaujinta 13.00 val., video)

Bylos, kuri, atrodė, jau buvo numarinta, nagrinėjimas pasistūmėjo pirmadienį slaptame posėdyje.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys / M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr.

Vilniaus 3-ajame apylinkės teisme nuo praėjusio rudens nesėkmingai buvo bandoma nagrinėti privataus kaltinimo bylą, kurioje Andrius Ūsas kaltina šmeižtu Drąsių Kedį.

Lig šiol visi bandymai atversti šią bylą vykdavo viešuose teismo posėdžiuose. Tačiau susirinkdavo tik gausus būrys žiniasklaidos atsovų. Per pastarąjį posėdį praėjusiais metais neatvyko net D.Kedžio interesams atstovaujantis advokatas Aidas Venckus.

Todėl atrodė, kad byla apskritai bus padėta į archyvus. Tačiau ankstų pirmadienio rytą netikėtai surengtas slaptas teismo posėdis. Apie tai, kad byla galimai bus nagrinėjama, buvo skelbiama teismo tvarkaraštyje. Tačiau teismo posėdžio salė nebuvo skelbiama. Gausus būrys žiniasklaidos atstovų lūkuriavo tiesiog koridoriuje. Praėjus apytikriai 20 minučių nuo galimo posėdžio pradžios, 15min.lt žurnalistai išsiaiškino, kad D.Kedžio ir A.Ūso bylą nagrinėjančios teisėjos Aldonos Tumelionytės nėra nei jos kabinete, nei įprastoje posėdžių salėje. Netrukus paaiškėjo, kad jau nuo 9 val. A.Tumelionytė rengia slaptą posėdį slaptoje salėje.Čia yra ne vaikų darželis! Reikia kažkaip bylą vystyti, kažkaip spręsti, – slaptajame posėdyje teisėja A.Tumelionytė drausmino A.Ūsą, kuris buvo linkęs ją nušalinti.

„Vienam iš bylos dalyvių yra taikoma liudytojų apsaugos programa. Todėl apie posėdžio salę nėra skelbiama“, – sakė teismo raštinės darbuotoja.  

Papildyta 10.46 val. Žurnalistai sužinojo, kad byla nagrinėta cokoliniame teismo pastato aukšte (žiūr. video). Paprastai teisėja A.Tumelionytė posėdžiauja 5-ajame aukšte.  Taip pat paaiškėjo, kad slaptojo asmens teisėmis posėdyje dalyvavo A.Ūsas.

15min.lt žiniomis beveik pusantros valandos trukusiame posėdyje buvo aptarinėjamos šios bylos perspektyvos, derinami procesiniai dalykai.

„Čia yra ne vaikų darželis! Reikia kažkaip bylą vystyti, kažkaip spręsti. Tamsta esate privatus kaltintojas“, – slaptajame posėdyje tvyrojo įtampa, todėl retsykiais teisėja nevengdavo pakelti balsą.

Teisėja A.Tumelionytė A.Ūsui taip pat aiškino, jog jei jam nepatiks kažkuris teismo sprendimas, „tamsta turėsite ateiti ir apskųsti“.

Ieškovas šios dienos posėdyje dalyvavo be advokato. Posėdžių nelankančio atsakovo D.Kedžio interesams joks teisininkas šiandien taip pat neatstovavo. Kaip žinoma, advokatas A.Veckus šio darbo pernai atsisakė. 

A.Ūsas iš teismo rūmų išvestas per slaptą išėjimą ir žiniasklaidos dėmesio išvengė.

15min.lt nuotr./Teismo konspiracija: skelbimų lentos tvarkaraatyje buvo nurodoma, kad teisėja A.Tumelionytė pasėdžiauja 5-ojo aukato 6-oje salėje, administracinio teisės pažeidimo byloje, o ia tiesų surengė slaptą posėdį teismo pusrūsyje.
15min.lt nuotr./Teismo konspiracija: skelbimų lentos tvarkaraštyje buvo nurodoma, kad teisėja A.Tumelionytė nuo 9 val. posėdžiauja 5-ojo aukšto 6-oje salėje, administracinio teisės pažeidimo byloje, o iš tiesų surengė slaptą posėdį teismo pusrūsyje.

Papildyta 11.00 val. Vilniaus 3-ojo apylinkės teismo atstovė spaudai Rūta Treimailovienė žurnalistus ofiacialiai informavo, kad posėdžio metu išspręsta keletas klausimų. Pirmiausia atmestas A.Ūso reikalavimas nuo šios bylos nagrinėjimo nušalinti teisėją A. Tumelionytę. Neoficialiais duomenimis ieškovui nepatiko teisėjos komentarai.

Taip pat buvo svarstomas klausimas dėl galimybės perduoti šią bylą nagrinėti valstybinio kaltinimo tvarka. Tai reiškia, kad A.Ūso interesams, jei bus nuspręsta teigiamai, gali atstovauti prokuratūra. Sprendimas šiuo klausimu bus priimtas sausio 28 d.  

VIDEO: Teisme detektyvas dėl Drąsiaus Kedžio bylos

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius