-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 02

Kedžių namo apgultis: aktyvistai prašo malkų ir maisto (papildyta 19.04 val.)

Įvykiai Garliavoje ir jų aktyviausi dalyviai, sulaukę didžiulio žiniasklaidos ir net Lietuvos prezidentės dėmesio, dar neišsikvepia.
Protestuotojai prie Kedžių namo
Protestuotojai prie Kedžių namo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kita vertus, Kedžių namų apsuptis, kuri tęsiasi jau daugiau nei dvi savaites, gerokai išsekino ir nuvargino čia besibūriuojančius asmenis, ginančius „savo tiesą“ ir „savo versijas“.

Trečiadienį Kedžių namo aktyvistai trumposiomis žinutėmis išplatino tokį pranešimą: „Kviečiame žmones atvykti į Garliavą ir palaikyti Kedžio dukrytę ir jos rėmėjus. Mums ypač reikia moralinės paramos, t. y. maisto ir malkų.“

Kaip 15min.lt sakė vienas iš iki šiol Klonio gatvėje, Garliavoje, budinčių žmonių, Povilas Reklaitis, kas naktį prie Kedžių ir Venckų namų budi apie 15 žmonių. Daugiausia jų yra iš Kauno, tačiau palaikyti atvyksta ir žmonių iš kitų miestų bei rajonų, pavyzdžiui, Panevėžio, Prienų.

„Labiausiai mums reikia žmonių palaikymo. Tačiau taip pat jau ėmėme trūkti būtinų budėjimui dalykų: malkų, maisto. Iki šiol malkų buvo atvežę žmonės, tačiau jos jau baigiasi, nes naktys nešiltos, todėl tenka jas deginti.

Maisto kartais atneša vietos gyventojai. Tačiau jei kas nors norėtų atvežti daugiau, labai apsidžiaugtume“, – sakė P.Reklaitis.

Pasak Kedžių rėmėjo, išsiskirstyti žmonės neketina: „Rinkomės, renkamės ir rinksimės.“ Be to, nė vienas nesijaučia pažeidžiantis įstatymus.

„Girdėjau, kad yra duotas neterminuotas leidimas. Pareigūnai ateina, apsižiūri, tačiau nieko daugiau padaryti negali, nes mes viešosios tvarkos nepažeidžiame, savo veiksmais nieko bloga nedarome“, – 15min.lt sakė prie Kedžių namų iki šiol budintis vyras.

Tuo metu, vaikų psichologų nuomone, mergaitei kenkia už namo tvoros šurmuliuojanti ir dainuojanti minia. Vaikų specialistų teigimu, mergaitei šiuo metu būtų geriausia gyventi įprastą gyvenimą pas senelius ir reguliariai matytis su mama – kad gyvenimas tiesiog tekėtų įprasta vaga, be streso. 

Vaiko teisų apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė neseniai nurodė, kad mergaitės teises pažeidžia ir prie namo šurmuliuojanti minia, ir seneliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius