Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 07

Keičiama ekstremaliųjų situacijų skelbimo ir atšaukimo tvarka

Vyriausybė pritarė savivaldybės lygio ekstremalių situacijų skelbimo ir atšaukimo tvarkos pakeitimams.

Savivaldybės lygio ekstremali situacija bus skelbiama tuo atveju, kai numatoma, jog ekstremaliųjų įvykių likvidavimas ir neatidėliotini paieškos darbai savivaldybės teritorijoje gali užtrukti ilgiau kaip 24 valandas. Vyriausybės nutarime taip pat numatytos sąlygos, kuriomis vadovaudamasis savivaldybės administracijos direktorius gali skelbti ekstremalią padėtį.

Vyriausybės sprendimu priimtos naujos nuostatos ir dėl valstybės lygio ekstremalios padėties atšaukimo. Anksčiau valstybės lygio ekstremali padėtis būdavo atšaukiama tik pašalinus jos padarinius. Šios nuostatos atsisakyta atsižvelgiant į tai, kad padarinių šalinimas gali trukti labai ilgai – net ir tuo metu, kai ekstremaliosios situacijos keliamas pavojus gyventojų sveikatai, gyvybei ar aplinkai išnyksta.

Vyriausybė taip pat įpareigojo Vidaus reikalų ministeriją iki šių metų gegužės 1 d. parengti atitinkamas Civilinės saugos įstatymo pataisas, kuriomis būtų nustatyta, kad savivaldybės lygio ekstremaliai situacijai trunkant ilgiau kaip 6 mėnesius yra skelbiama valstybės lygio ekstremalioji situacija. Šis pakeitimas leis Vyriausybei svarstyti kiekvienos užsitęsusios savivaldybės lygio ekstremaliosios situacijos pagrįstumą ir priimti atitinkamus sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius