-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Šimonytė: keičiantis gynybos ministrui, kvotos Seime irgi gali būti peržiūrėtos

Keičiantis krašto apsaugos ministrui, kvotos Seimo komitetuose irgi gali būti peržiūrėtos, sako premjerė Ingrida Šimonytė.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Taip ji kalbėjo koalicijos partnerei Laisvės partijai paskelbus, kad galėtų imtis vadovauti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), jei krašto apsaugos ministru taptų dabartinis pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

„Turbūt kad viskas yra galima, todėl, kad vis tiek žmonės tarp komitetų judės, vien tas faktas, kad reikės, jeigu bus paskirtas L.Kasčiūnas, iškelti jį į kitą komitetą, mes taip pat turime kai kuriuose komitetuose kvotas, kurios neatitinka dabartinės Seimo frakcijų sudėties, tai tas judėjimas tarp komitetų nėra neįmanomas“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I.Šimonytė.

Premjerės į krašto apsaugos ministrui pateiktas L.Kasčiūnas jau įvardijo, kad jo pareigas komitete, jei būtų paskirtas ministrui, galėtų perimti buvęs kariuomenės vadas konservatorius Arvydas Pocius.

„Kiekvienas nuomonę gali pasakyti, bet pirmiausia spręs frakcija ar koalicija, siūlydama pirmininką, ir tada spręs Seimas. (...) Aš nesiimu jokių išankstinių vertinimų sakyti, juoba, kad tai nėra ir Vyriausybės uždavinys, turbūt Seime kažkaip susitars kolegos“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

Ji taip pat nesureikšmino to, kad A.Anušauskas paskelbė nematantis savęs NSGK vadovo poste, premjerei anksčiau pareiškus, kad A.Anušauskui ir L.Kasčiūnui būtų logiška susikeisti vietomis.

„Komitete yra ir daugiau narių negu L.Kasčiūnas ir A.Anušauskas, jei būtų nuspręsta, kad jis keičia komitetą ir nelieka tame, kuriame yra. Iš komiteto narių kažką komiteto pirmininku frakcija pasiūlys, pagal tai, kokia komiteto sudėtis susidėlios. Jei L.Kasčiūnas bus patvirtintas ministru, jis komiteto nariu būti negalės, nes mes laikomės nuostatos, kad ministras negali būti narys to komiteto, kuris jį prižiūri“, – teigė premjerė.

Laisvės partijos vadovė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė antradienį pareiškė, kad partija imtųsi vadovauti NSGK, jei valdantieji nuspręstų perdalinti kvotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius