-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 01

Keičiasi lankymosi kariuomenės poligonuose kovinio šaudymo pratybų metu tvarka

Nuo liepos 1 d. keičiasi lankymosi kariuomenės poligonuose kovinio šaudymo pratybų metu tvarka.
Žyma
Žyma / KAM nuotr.
Temos: 1 Kariuomenė

Tvarka keičiama į atsargą išleidus paskutiniuosius privalomąją pradinę karo tarnybą atlikusius karius, kurie saugodavo pavojingas teritorijas poligonuose šaudymo pratybų metu. Poligonai ir pavojingos teritorijos jose bus žymimos naujais įspėjamaisiais ženklais. Nepaisantys ženklų ir bandantys patekti į pavojingas zonas asmenys darys tai savo asmenine atsakomybe.

Pavojingų teritorijų ribos žymimos stulpais su raudonos ir geltonos spalvų juostomis ir pritvirtinta lentele su užrašu „Pavojinga teritorija“, jų prieigos – užkardais su raudonos ir geltonos spalvų juostomis ir draudžiamuoju ženklu. Kai vyksta kovinio šaudymo pratybos, eiti ar važiuoti už šių stulpų ar užkardų pavojinga gyvybei.

Poligono teritorijų ribas žymi stulpais su raudonos ir baltos spalvų juostomis. Patekus į taip pažymėtą teritoriją, privalu būti itin atsargiems, kai girdimi šūviai, sprogimai, vyksta karinių transporto priemonių, karių judėjimas.

Asmuo, prieš lankydamasis poligonuose ir atskirų šaudyklų pavojingose teritorijose, privalo susipažinti su lankymosi taisyklėmis, kurios taip pat yra skelbiamos informacijos stenduose poligonų teritorijų prieigose. Stenduose taip pat iškabinti poligono žemėlapiai, kuriuose pažymėtos poligono ir pavojingos teritorijos ribos, nurodytos vietos, kuriose įrengti užkardai ir stendai, kovinio šaudymo pratybų grafikai.

Kariuomenėje yra šeši poligonai: Pabradės, Gaižiūnų, Kairių, Kazlų Rūdos, Pagudonės, Rokų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius