-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliaujantis Dainų šventės žygis atvyksta į Vievį

Vilnius, sausio 27 d. (BNS).  Per Lietuvą keliaujantis Dainų šventės žygis, vasarą minėsiantis šimto metų sukaktį, šeštadienį lankysis Vievyje. 
Organizatorių nuotr. Dainų šventė
Organizatorių nuotr. Dainų šventė

„Šis žygis yra ir pagrindinės Dainų šventės temos – kad giria žaliuotų – pristatymas. Tik atsigręždami į savo šaknis, puoselėdami ir saugodami tradicijas, perduodami jas iš kartos į kartą, mes išliksime kaip tauta, o tausodami gamtą – išsaugosime žemę ateities kartoms. Skleisdami šią svarbią žinią, tampame savo tautos istorijos dalimi“, – sako renginio režisierė Ramunė Uždavinienė.

Pasak organizatorių, vienas pagrindinių Dainų šventės žygio tikslų – papasakoti, kaip augo, kito ir vystėsi ši šimtą metų tautą telkianti tradicija, pristatyti šalies miestų ir miestelių indėlį į šventės istoriją ir pakviesti atvykti į birželio 29 – liepos 6 dienomis Vilniuje ir Kaune vyksiančią Lietuvos dainų šventę.

Į Vievio kultūros centrą Dainų šventės žygis sukvies chorus, liaudiškų šokių kolektyvus, folkloro ansamblius, mėgėjų teatrus iš Elektrėnų, Kaišiadorių, Rūdiškių, Širvintų ir Vievio.

Koncerte, kurį ves žurnalistė Ugnė Siparė ir režisierius Vytautas Mikalauskas, skambės artėjančios šventės kūriniai, pasakojimai apie šiame krašte besiskleidusią dainų švenčių tradiciją, taip pat bus pristatyta simbolinė inkilų instaliacija, kviečianti veikti, kad giria ne tik žaliuotų, bet ir čiulbėtų.

Žygio renginiuose dalyvaujantys kolektyvai bei visi norintys bus kviečiame gaminti inkilus ir pavasarį, pasitinkant grįžtančius paukščius, juos iškelti savo miesto erdvėse. 

Dainų šventės žygio renginiai šiemet aplankys dešimt savivaldybių – Vievį, Pasvalį, Marijampolę, Lazdijus, Mažeikius, Jonavą, Anykščius, Plungę, Tauragę ir Nemenčinę. Gruodį žygis startavo Kretingoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius