Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 28

Sinoptikai: pūgos turėtų aprimti, laukia šilčiausia diena šią savaitę

Sningant ir pustant visoje Lietuvoje, naktį kelininkai pagrindinius kelius rengiasi valyti tiek, kad juose nenutrūktų eismas. Rajoniniai keliai naktį valomi nebus. Tuo tarpu sinoptikai prognozuoja, kad ateinančią naktį didesnių pūgų kilti neturėtų, o penktadienis bus šilčiausia diena šią savaitę.
Kelyje pusto
Kelininkai kelius barsto druska / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Kaip pranešė Lietuvos televizija, ciklonas į Lietuvą atnešė sniegą ir pūgas, tačiau kartu su juo mūsų šalį pasiekė ne tokie šalti orai. Sinoptikai prognozuoja, kad ciklonas pamažu silps, tad vėjas nebebus toks stiprus, sieks daugiausiai iki 13 m/s. Artėjančią naktį pūgos gali kilti tik kai kuriose šalies vietose, temperatūra naktį neturėtų nukristi žemiau 9-11 laipsnių šalčio.

Penktadienį Lietuvoje turėtų pasnyguriuoti, tačiau, kaip pranešė Lietuvos televizija, tai turėtų būti bene šilčiausia diena šią savaitę, o vakare snigti jau nebeturėtų. Vakarinėje šalies dalyje temperatūra dieną neturėtų kristi žemiau 3-5 laipsnių šalčio, rytinėje – žemiau 4-6 laipsnių šalčio.

Tiesa, toks atokvėpis nuo šią savaitę vyravusių itin šaltų orų bus neilgam. Jau savaitgalį mūsų šalį pasieks naujas ciklonas, todėl orai vėl šals, snigs daugiau.

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos, 16 val. pagrindiniuose keliuose buvo slidu, eismo sąlygos išlieka sudėtingos. Pagrindinių kelių dangos įvairios: atvirose vietose švarios ir sausos, miškuose ar užuovėjose pasidengusios sniegu, prispaustu sniegu, buvo sniego liežuvių bei provėžų.  Blogesnės eismo sąlygos vakarinėje šalies dalyje – Kretingos, Šilutės rajonuose buvo iki 20 proc., Tauragės apskrityje – iki 6 proc. apsunkintai išvažiuojamų rajoninių kelių.

Panašios eismo sąlygos ir Marijampolės apskrityje, čia yra iki 15 proc. apsunkintai išvažiuojamų rajoninių kelių.  Šiek tiek pablogėjo eismo sąlygos Kauno ir Utenos apskrityse. Čia taip pat jau yra apsunkintai išvažiuojamų rajoninių kelių. Magistraliniai ir krašto keliai periodiškai valomi.

Rajoninės reikšmės keliai nakties metu valomi nebus, todėl keliones šiais keliais, o pagrindiniais keliais be didesnio reikalo, rekomenduojama atidėti.  Apsemti ir apledėję kai kurie Šilutės rajone ir Pagėgių savivaldybėje esančių rajoninių kelių ruožai. Bendras tokių kelių ruožų ilgis apie 7 km. Eismas šiuose ruožuose draudžiamas. 

Daugiau informacijos apie orus ieškokite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius