-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 21

Kelio suarimu Rokų gyventojų apkaltintas Kazys Starkevičius: „Aš tikrai nieko neišariau“

Kauno rajone, Rokuose, ūkininkaujantį Seimo konservatorių Kazį Starkevičių vietiniai gyventojai apkaltino suarus kelią, dėl ko žmonėms sunku pasiekti savo sklypus. Nors Kauno rajono žemėtvarkininkai turi duomenų, kad sklype, kurį nuomojasi ir dirba K.Starkevičiaus šeima, anksčiau buvo 6 metrų pločio kelias, konservatorius laikosi savo: nieko nesuariau, nebuvo jokio kelio. Seimo nariams draudžiama rūpintis savo verslais ar ūkiais, tačiau ilgametis konservatorius tai, panašu, daro iki šiol.
Kazys Starkevičius
Kazys Starkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Birželio pradžioje Rokų seniūnijoje vyko įtemptas posėdis, kuriame buvo svarstomas Rokų kaimo gyventojų skundas Kauno rajono savivaldybei.

Kaip nurodė mero patarėjas Edmundas Mališauskas, skunde dėl suarto bendro naudojimo keliuko reiškiami priekaištai K.Starkevičiui.

„Mes nesipykom, mes tiesiog tylėjom“

Kaip 15min pasakojo vietos gyventojai, kelią K.Starkevičius aparė dar tais laikais, kai buvo žemės ūkio ministru – prieš maždaug dešimtmetį.

„Tada jis ir užarė. Mes nesipykom, mes tiesiog tylėjom, nes mums buvo pasakyta, kad jeigu jūs pyksitės, jis sugalvos padaryti, kad jis atims iš jūsų žemes. Čia sakyta žmonėms vyresniems“, – pasakojo Rokų gyventojas.

Kaip pasakojo vietiniai, vyresni kaimo gyventojai K.Starkevičiui prieštarauti ilgai nedrįso, tačiau jaunesni bėgant laikui ėmė atvirai reikšti nepasitenkinimą.

„Dabar visi susitikę (K.Starkevičių – aut.) keikia prakeiksmais“, – kaip vietiniai nusprendė savivaldybei apskųsti politiką, pasakojo kaimo gyventojas.

Pažadėjo atstatyti keliuką

Savivaldybės atstovas E.Mališauskas teigė, jog birželio pradžioje įvykusiame susirinkime dalyvavo ne tik rajono meras Valerijus Makūnas, bet ir pats Seimo narys.

Susitikime paaiškėjo, kad sklypas, dėl kurio vyksta ginčai, nuosavybės teise priklauso Kaune gyvenančiai Daliai Naujokienei, kuri žemę paveldėjo iš savo tėvo Jono Musteikio. Anot Kauno rajono mero patarėjo, K.Starkevičiaus šeima prieš daug metų išsinuomojo sklypą ir jį dirba.

Šiuo metu sklype auga konservatoriaus šeimos pasėti rapsai.

123rf.com/Rapsai
123rf.com/Rapsai

Anot savivaldybės atstovo, susitikimo metu K.Starkevičius tvirtino, kad žmonės iki savo sklypų daug metų važiuodavo ir tebevažiuoja kitu keliu, esančiu šalia geležinkelio.

Tačiau „Lietuvos geležinkeliams“ rekonstravus geležinkelio vėžę, gali būti apribota teisė važinėti šiuo keliu, todėl sklypų savininkai pareikalavo atstatyti senąjį keliuką.

Kaip pasakojo E.Mališauskas, susitikimo metu Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Tautvydas Tamošiūnas ir Nacionalinės žemės tarnybos atstovas Vytas Daubaras patvirtino, jog nuosavybės teisių atkūrimo dokumentuose iš tiesų yra informacijos apie buvusį bendro naudojimo 6 metrų pločio kelią, kurio plotas sudaro maždaug 15 arų.

„K.Starkevičius geranoriškai pažadėjo paženklinti buvusio kelio ribas ir arti lauką kitaip, tik prašė gyventojų leisti nuimti rapsų derlių. Gyventojai sutiko“, – teigė E.Mališauskas.

Anot vietinių gyventojų, kelią atstatyti K.Starkevičius pažadėjo iki rugpjūčio 1 dienos.

K.Starkevičius: nieko neišariau

Tačiau K.Starkevičius, kalbėdamas su 15min, neigė suaręs kelią, nes, jo tikinimu, jokio kelio jo nuomojamame sklype esą niekada nebuvo.

„Ne, tikrai to kelio natūroj tikrai nebuvo. Tai rodo, kaip ir buvo atvažiavęs ir meras, nuovažos visiškai ten nėra, nuo kelio kai turėtų būt nuovoža... Aš tą žemę kai nuomojuosi, ne pirmi metai dirbu, ir ten buvo paprasčiausiai pakraščiu ir važinėjama“, – 15min aiškino Seimo narys.

Konservatorius taip pat sakė, jog jo vietiniai gyventojai esą prašydavo tiesiog įrengti jiems kelią.

„Aš sakau: aš tiktai nuomojuosi žemę ir to kelio negaliu įrengti“, – savo versiją pasakojo Seimo narys.

„Dabar sutarėm, kadangi padarys savivaldybė tą nuovažą, ir aš kai nukulsiu rapsą, tai ten bus tas kelias, kur yra paprasčiausiai dokumentuose, bet iš tikro ten to kelio ir nebuvo (…) Aš tikrai nieko neišariau. Paliksiu tarp stulpų tą tarpą ir viskas“, – apie susitarimą su vietos gyventojais kalbėjo jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kelias per laukus. Asociatyvinė nuotr.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kelias per laukus. Asociatyvinė nuotr.

15min pasiteiravus, kodėl būtent jis dalyvavo susitikime su Rokų gyventojais, jei parlamentarui negalima tvarkyti savo ūkio reikalų, K.Starkevičius nematė bėdos: „Nereikia čia tiek formalizuot“.

Kauno rajone esantį ūkį tvarko parlamentaro žmona. Ji, anot konservatoriaus, tuo metu negalėjo dalyvauti susitikime su gyventojais.

„Net ne aš turėjau atstovauti, o žemės savininkas. Bet aš tikrai dėl to, kaip gyventojas, aš dalyvavau“, – aiškino jis ir pridūrė, kad jei būtų neatvykęs į susitikimą, vietiniai būtų pasmerkę, sakydami, kad parlamentaras didžiuojasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius