-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 04

Kelio ženklai prieš kauniečių vairuotojų įpročius – bejėgiai

Kasdieniai nesusipratimai, neretai kylančios avarinės situacijos ir netgi principingesnių kauniečių konfliktai. Tokius įvykius pastaruoju metu galima išvysti Kauno centre esančioje A.Mickevičiaus ir V.Putvinskio gatvių sankryžoje. Čia prieš porą mėnesių buvo kardinaliai pakeista eismo tvarka.
Praėjusių metų gruodį pakeitus eismo tvarką, A.Mickevičiaus ir V.Putvinskio gatvių sankryžoje kasdien galima išvysti ne tik vairuotojų kivirčų, tačiau ir avarinių situacijų.
Praėjusių metų gruodį pakeitus eismo tvarką, A.Mickevičiaus ir V.Putvinskio gatvių sankryžoje kasdien galima išvysti ne tik vairuotojų kivirčų, tačiau ir avarinių situacijų. / A.Koroliovo nuotr.
Temos: 2 Ženklai Kaunas

Praėjusių metų gruodžio pradžioje miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija nutarė minėtoje sankryžoje pakeisti pagrindinio kelio kryptį. Iki tol nuo Žemaitės kalno pusės V.Putvinskio gatve atvažiavę vairuotojai galėdavo netrukdomi pasukti į A.Mickevičiaus gatvę arba važiuoti tolyn. Tuo tarpu atvažiavusiems pastarąja gatve sukti į kairę neretai būdavo gana keblu – vairuotojams vaizdą į dešinę užstodavo pakelėje palikti automobiliai.

Eismo specialistams konstatavus, kad šioje miesto vietoje pagrindinis eismo srautas juda iš A.Mickevičiaus gatvės, buvo nutarta keisti pagrindinio kelio kryptį. Gruodžio pradžioje Eismo saugumo komisijai priėmus tokį sprendimą, maždaug po savaitės minėtoje sankryžoje jau stovėjo nauji kelio ženklai.

Vairuotojai turėtų būti dėmesingesni

Komisiją sudarantys savivaldybės specialistai bei policijos pareigūnai šiais pakeitimais tikėjosi padidinti eismo saugumą, tačiau šis sprendimas kol kas sukelia priešingą efektą. Bet kuriuo dienos metu šioje sankryžoje galima išvysti situacijų, kai V.Putvinskio gatve nuo Žemaitės kalno atvažiuojantys vairuotojai prieš sankryžą net nepristabdo ir važiuoja tolyn arba suka kairėn. Tuo tarpu A.Mickevičiaus gatve atvažiuojantiems vairuotojams, nuo gruodžio vidurio turintiems pagrindinį kelią, tokiais atvejais tenka staigiai spausti stabdžio pedalą.

„Pagrindinė problema – vairuotojų nedėmesingumas. Jie nepastebi ženklų. Gal nelabai dažnai ir žiūri į juos tose miesto vietose, kuriose dažnai važinėja“, – svarstė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Tiesa, savivaldybės atstovas patikino, kad signalų iš Kelių policijos dėl padidėjusio avaringumo iki šiol nėra gavęs. „Ženklai pastatyti ir, atrodytų, neturėtų kilti kokių nors problemų, – kalbėjo P.Keras. – Aišku, kiekvienas eismo pakeitimas, kai vairuotojai įpratę, kad yra kitaip, visuomet būna nelengvas lūžis. Yra tam tikri žmonių įpročiai. Viskam reikia laiko.“

Svarstydamas apie galimybes prie senos eismo tvarkos įpratusius vairuotojus papildomai perspėti dėl pakeitimų, Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vadovas užsiminė apie galimybę prieš sankryžą įrengti ryškiame geltonos spalvos fone įrėmintus šalutinio kelio ženklus.

Permainas pirmieji pajuto policininkai

Prie naujosios eismo tvarkos A.Mickevičiaus ir V.Putvinskio gatvių sankryžoje bene pirmieji turėjo prisitaikyti čia pat įsikūrusio Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai. Anot jų viršininko, kasdien per minėtų gatvių sankirtą važiuojantiems policininkams priprasti prie pasikeitusio pagrindinio kelio krypties buvo nelengva.

„Suprantate, mes nesame miesto svečiai, kelio ženklus mokame mintinai, tad prisitaikyti buvo sunku. Ir man pačiam iš pradžių buvo sudėtinga, – neslėpė Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Romas Oželis. – Išvada tokia – reikia nuolat stebėti kelio ženklus.“

Komisaras patvirtino minėtoje sankryžoje ne kartą matęs įpykusių, vos savo automobilių nesudaužusių vairuotojų kivirčų. „Gerai bent tiek, kad iki šiol pavyko išvengti nelaimių“, – teigė R.Oželis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius