Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2010 12 15

Kelionė į Kauno „Akropolį“ – pavojų keliančiu šaligatviu

Iš Laisvės alėjos į prekybos centrą „Akropolis“ trumpesniu keliu einantys kauniečiai rizikuoja sveikata ar net gyvybe. Tuo įsitikinusi miesto centre gyvenanti kaunietė Agnė L., kuri apie itin pavojingą pėsčiųjų ruožą pranešė „15min“ redakcijai.
Dalis praeivių, neįveikę storo sniego sluoksnio, kelionę tęsia judraus Karaliaus Mindaugo prospekto važiuojamąja dalimi.
Dalis praeivių, neįveikę storo sniego sluoksnio, kelionę tęsia judraus Karaliaus Mindaugo prospekto važiuojamąja dalimi. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dažnas miestietis, norėdamas iš senamiesčio ar Laisvės alėjos patekti į „Akropolį“, renkasi trumpiausią kelią ir eina greta Karaliaus Mindaugo prospekto besidriekiančiu šaligatviu. Tiesa,  čia tenka įveikti sudėtingą ruožą, prasidedantį ties pėsčiųjų tiltu ir tebesitęsiantį iki A.Mickevičiaus gatvės.

„Toje vietoje šaligatvis yra labai siauras, o šalia stovinti tvora kelia nerimą – nuo stipresnio vėjo ji nekart yra griuvusi tiesiai ant tako. Juk ji gali vėl bet kada užvirsti ant žmonių, kurių šiuo šaligatviu eina labai daug“, – samprotavo Agnė L.

Žmonės eina judria gatve

Pasak 20 metų merginos, šio šaligatvio problemos ypač paaštrėjo prasidėjus žiemai – įveikti apsnigtą taką gana sudėtinga, tad dalis pėsčiųjų šį ruožą įveikia eidami važiuojamąja Karaliaus Mindaugo prospekto dalimi.

„Neįsivaizduoju, kaip valdžia ar kelininkai skirsto, kuriuos šaligatvius valyti, kurių ne, bet matau, kad šį šaligatvį valyti būtina. Gausiai pasnigus neįmanoma juo eiti ne vien dėl siaurumo – net ir geromis sąlygomis prasilenkti dviem žmonėms tikrai sudėtinga. Tie, kas bando laimę eidami per sniegą, paėję vos porą metrų įsitikina, kad, jei eis toliau, tikrai išsisuks kojas. Tuo tarpu kiti bando eiti gatve. Tačiau ir čia problema – automobiliai sustatyti galais į gatvę ir užima daug vietos gatvėje, tad žmonės net ir prisispausdami prie jų, eina beveik gatvės viduriu“, – apie kasdien matomą vaizdelį pasakojo Agnė L.

Pažadėjo atkreipti dėmesį

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis nebuvo linkęs sutikti, kad palei apleistą viešbutį „Respublika“ einantis šaligatvis yra per siauras: „Kiek pats esu matęs ir ėjęs, prasilenkti ten tikrai įmanoma.“

Paklaustas, kodėl šaligatvis, kuriuo kasdien eina daugybė miestiečių, iki šiol nėra nuvalytas, A.Pakalniškis pažadėjo patikrinti, ar šis ruožas nėra įtrauktas į valomų miesto plotų sąrašą. „Jei nėra, tikrai atkreipsime dėmesį“, – tikino valdininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje