Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 23

Kelionė laivu iš Kauno į Kulautuvą pripažinta įdomiausia kelione Lietuvoje

Kauno rajono turizmo informacijos centro pristatyta kelionė laivu iš Kauno į Kulautuvą pripažinta įdomiausia „VIVATUR 2011“ kelione Lietuvoje.
Laivu į Kulautuvą praėjusią vasarą plaukė keli tūkstančiai keleivių.
Laivu į Kulautuvą praėjusią vasarą plaukė keli tūkstančiai keleivių. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Temos: 1 Kulautuva

Taip nusprendė parodos organizatoriai kartu su Valstybiniu turizmo departamentu.

Vasario 25-27 dienomis, Vilniuje, Litexpo parodų centre vyks 17- oji tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda „VIVATTUR“. Jos metu bus teikiami jau tradicija tapusieji parodos „VIVATTUR“ apdovanojimai. Nominantams apie laimėjimus buvo pranešta iš anksto.

,,Žinia apie įvertinimą labai nudžiugino. Kauno rajono savivaldybė, inicijavusi šią kelionę ir dengusi dalį su ja susijusių išlaidų, ir ateityje sieks grąžinti Kulautuvai tarpukario šlovę. Šią vasarą vandens turizmo mėgėjams ketiname siūlyti naują pramogą – kelionę Nemunu žemyn vikingų valtimis,“ – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Maršrutas išpopuliarėjo

2010 metais gegužės 28 dieną pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Kauno rajono ir miesto savivaldybių dėl maršruto laivu Nemuno upe Kaunas–Zapyškis–Kulautuva–Kaunas. Sutartimi savivaldybės įsipareigojo vystyti vandens turizmą Nemuno upe savo savivaldybių teritorijose. Pirmasis reisas pranoko visus lūkesčius: laivu keliavo 130 keleivių, į jį netilpo visi norintys plaukti. Kadangi pramogos populiarumas nemažėjo, liepos pabaigoje bei rugpjūčio pradžioje reisas buvo organizuotas ir šeštadieniais.

Vidaus vandens kelių direkcijos laivas ,,Tolstojus“ per navigacijos sezoną į Kulautuvą atplukdė beveik 3 tūkstančius svečių. Čia pageidaujantiems buvo vedamos ekskursijos, atvykusiųjų patogumui vietos verslininkas prieplaukoje įrengė kavinę.

Galimybė pamatyti kitokį Kauno rajoną

Pasak šį maršrutą išbandžiusiųjų, plaukiant laivu atsiveria visai kiti, nepažįstami vaizdai nei įprastai važiuojant keliu. Pasijunti tarsi Amsterdamo kanaluose. Kelionė leidžia akimis sekti besikeičiančias medžių virtines ir kalvas, stebėti pro šalį bėgančias gyvenvietes ir vandens paukščių pasaulį, kultūros paveldą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius