Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 12 14

Kelių ereliams – griežtesnės bausmės

Antradienį Seimas priėmė Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisas, kuriomis padidintos baudos vairuotojams už Kelių eismo taisyklų pažeidimus.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip teigiama Seimo išplatintame pranešime, vietoj 50–100 litų baudos nuo šiol Kelių eismo taisyklių pažeidėjų laukia 100–300 litų baudos.

Tokios baudos laukia už kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymą, stovėjimą ant šaligatvio ar vejos, kalbėjimą mobiliuoju prie vairo, apsisukimą pėsčiųjų perėjose, tuneliuose, ant tiltų, estakadų, viadukų ir po jais, važiavimo greitkeliuose bei žmonių vežimo taisyklių pažeidimus.

Taip pat vietoj 40–80 litų už kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus bus skiriamos 100–300 litų baudos arba atimama teisė vairuoti transporto priemonę nuo vieno iki trijų mėnesių.

Tokio baudos laukia už vairuotojų reikalavimo duoti kelią pradedant važiuoti, įvažiuojant į kelią, persirikiuojant ir kitaip keičiant važiavimo kryptį nevykdymą, apsisukimą geležinkelio pervažose, vietose, kur kelio matomumas bent viena kryptimi mažesnis kaip 100 metrų, lenkimą draudžiamose vietose, sankryžose, išskyrus lenkimą pagrindiniame kelyje, geležinkelio pervažose ir 100 metrų prieš jas, kelių ruožuose, kur blogai matomas kelias, pėsčiųjų perėjose. Taip pat lenkimą kelyje, turinčiame važiavimui ta kryptimi dvi ir daugiau eismo juostų, arba stovėjimą geležinkelio pervažose ir 50 metrų kelio ruože prieš jas ir už jų, sustojimo ir stovėjimo taisyklių pažaidimą greitkeliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius