Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 20

Kelmės rajone srutomis užterštas Vengrės upelis

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Kelmės rajono agentūra šeštadienį ryte gavo pranešimą, kad Vengrės upelis, Kiškonių kaime., Kelmės rajone., galimai užterštas srutomis. Informacija pasitvirtino. Nuvykę aplinkosaugininkai nustatė, kad srutos į upelį galėjo patekti iš greta esančio kiaulių komplekso.
Srutomis užterštas Vengrės upelis
Srutomis užterštas Vengrės upelis
Temos: 2 Mėšlas Kelmė

Nedelsiant buvo susisiekta su bendrovės atsakingais asmenimis, kurie nurodė, kad prieš tris-keturias dienas vykdė srutino vandens pumpavimą ant greta įmonės teritorijos esančios pievos.

Šis vanduo buvo pumpuojamas nuo įmonei priklausančio skysto mėšlo rezervuaro dangos paviršiaus. Manoma, kad  srutos per drenažo sistemas pateko į Vengrės upelį.

ŠRAAD valstybinės analitinės kontrolės skyriaus specialistai paėmė mėginius iš Vengrės upelio bei Gryžuvos upės, į kurią įteka Vengrės upelis. Atlikus tyrimus paaiškės užteršimo mastas.

Kiaulių komplekso darbuotojai organizavo Vengrės upelio patvanką bei į upelį patekusį srūtiną vandenį išpumpavo ant ūkininkui V.A. priklausančios pievos.

Dėl įvykio, ŠRAAD Kelmės rajono agentūroje pradėta administracinė procedūra.

Srutas išpylusiai bendrovei teks atsakyti už ūkinės ar kitokios veiklos objektų statyba ar naudojimas pažeidžiant aplinkos apsaugos reikalavimus (ATPK 51/2). Be to reikės atlyginti gamtai padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius