Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 15 /2019 01 17

Kelyje BMW išpuolį patyrusi moteris atskleidė šokiruojančią skyrybų dramą

Sausio 12 d. „Facebook“ ėmė sklisti žinia apie išpuolį Kėdainių rajono kelyje, kai žmones persekiojo BMW automobilis. Galiausiai iš jo iššoko užpuolikas, kuris išdaužė persekiotos mašinos langą. Joje tuo metu sėdėjo persigandusi Inga. Savo istoriją 15min papasakoti sutikusi moteris jau kurį laiką išgyvena tikrą skyrybų su vyru dramą. Inga įtaria, kad ir šis išpuolis gali būti jo darbas.
Išpuolis Kėdainių rajone
Išpuolis Kėdainių rajone / Nukentėjusiųjų nuotr.

Situacija, iš kurios, rodos, nėra išeities, – tokiais žodžiais pasakojimą pradėjo šiuo metu gyvenimą Kaune bandanti susikurti 31-erių metų moteris. Mintį apie skyrybas su Baisogaloje gyvenančiu 35-erių metų vyru ji prisipažino brandinusi jau kurį laiką. Santuokoje pora kartu išbuvo 13 metų, susilaukė trijų dukryčių, dėl kurių, kaip tikina Inga, ir laikėsi jų dviejų santykiai.

„Vis trūko stiprybės, užsispyrimo. Skirtis norėjau dėl įvairių priežasčių: išdavystės, smurtas... Neskaitant to, kad abu esame kaip iš skirtingų pasaulių“, – atviravo pašnekovė.

2018-ųjų rugpjūtį ji sukaupė visas jėgas bei ryžtą ir užpildė reikiamus dokumentus skyryboms: pasinaudojo proga, kol vyras buvo išvykęs su darbais.

Maniau, gyva namo tikrai negrįšiu.

„Save ir dukrytes išsilaikau pati. Turiu veiklos. Žinodama jo grįžimo į namus datą, susidėjau pagrindinius daiktus ir išėjau gyventi į tuščią savo mamos butą tame pačiame miestelyje – Baisogaloje. Nujaučiau jo būsimus veiksmus.

Pamenu, tą dieną jis mane „pasitiko“ grįžtančią iš Radviliškio. Kelyje staiga apsisuko ir pradėjo vytis, manevruodamas taip, kad padaryčiau avariją: stūmė į šonus, apsilenkęs stabdė ir staigiai važiavo atgal mano automobilio link. Maniau, gyva namo tikrai negrįšiu. Važiuodama skambinau 112, vėliau – draugei, kuri ir atvyko su savo draugu link manęs iš Baisogalos. Pasirodė ir policija, kuri priėmė pareiškimą. Tiesa, neilgai trukus jį atmetė dėl nepakankamų įrodymų. Tuomet ir prasidėjo mano baisiausi laikai“, – susijaudinusi kalbėjo Inga.

Visur – su dujų balionėliu

Dar tą patį vakarą drebėdama ji grįžo į mamos butą, užsirakino. Tačiau neilgai trukus sulaukė durų trankymo. Tai kartojosi kone kasdien. Įbauginta moteris rašė policijai vieną pareiškimą po kito – niekas vyro nesustabdė.

„Kaip ir reikėjo tikėtis, iš manęs buvo paimtas automobilis, mobilusis telefonas, pajamos, kurias gaudavau slaugydama jo neįgalią močiutę. Prasidėjo didžiulės manipuliacijos, į jas įtraukiant vaikus, papirkinėjimai, psichologinės atakos. Vaikščiojau su pipirinių dujų balionėliu, be kurio neišeinu iš namų ir dabar. Diena iš dienos – vis naujas įvykis, pagalbos jokios iš teisėsaugos.

Vaikščiojau su pipirinių dujų balionėliu, be kurio neišeinu iš namų ir dabar.

Tad kuo toliau, tuo labiau mąsčiau apie išsikėlimą į kitą miestą. Pasirinkau Kauną. Dėl žmogaus, su kuriuo susipažinau visiškai netikėtai, kai mažiausiai to laukiau ir tikėjausi“, – apie viltį atrasti ramybę įžiebusį susitikimą užsiminė Inga.

Paveikė ir vaikus

Juoku, anot jos, prasidėjęs bendravimas netruko virsti be galo artimu ryšiu, net ir sunkiai paaiškinamu. Šalia atsiradęs naujas mylimasis suteikė taip trokštamą saugumą. Jie išvyko gyventi į laikinąją sostinę.

„Mergytės puikiai integravosi į miesto gyvenimą. Buvo be galo gera matyti jas laimingas ir saugias. Žinoma, tai tęsėsi neilgai. Nors mūsų namų adresą mėginau dar kurį laiką nuslėpti, per mergaičių telefonuose esančias programėles vyras mus rado...

Pamenu, pirma diena po rudens atostogų. Su plačiausia šypsena ir geriausiomis emocijomis vykome į naująją mokyklą, kuri sutiko priimti visas tris dukrytes. Statydama automobilį mokyklos aikštelėje išgirdau mergaites šaukiant: „Tete!“. Tuomet pamačiau jį, šokantį ant kapoto ir puolantį daryti mašinos duris. Įlindęs į vidų vyras ėmė šaukti labai garsiai, įvairiai įžeidinėti. Mergaitės cypė. Jam tai nerūpėjo. Jis toliau rėkė dėl to, kad nė viena neatsiliepė jam, kai skambino. Tuomet puolė tempti saugos diržą, taip norėdamas smaugti. Kartu spjaudė į mane, įžeidinėjo. Sakė, važiuosime visi užsidusinti garaže“, – skausmingus įvykius atpasakojo Inga.

Vyrui galiausiai išlipus iš automobilio, ji iškvietė policiją. Atvykę į vietą pareigūnai jo neberado, – pabėgo. Šoką patyrusios mergaitės į mokyklą tą dieną taip ir nenukeliavo.

„Tai tęsėsi ir toliau: tai jis prie buto durų, tai, jei manęs nėra namuose, prašosi į namus pas mergaites. Vėl grasinimai... Policija lankosi, surašo pareiškimą, ir taip iki kito įvykio. Įsijungė į procesą ir vaikų teisės. Vyras keletą kartų mėgino mane apkaltinti smurtavus prieš vaikus. Manipuliacijos dukrelėmis nemažėjo. Mažylių papirkinėjimai duodavo savo: pradėdavo kilti atakos ir iš vaikų pusės. Jos, paveiktos tėčio, kaip užprogramuotos darė viską, ką jis sakydavo. Jo įtaka žmonėms tikrai didelė, tad ir vaikus paveikdavo gana stipriai“, – pasakojimą tęsė moteris.

Mergytes ji pradėjo vesti pas psichologą, girdė raminančiomis arbatomis. Emocinė būsena, pasak Ingos, aprimdavo iki tol, kol jos vėl nesusitikdavo su savo tėvu.

„Rodos, pasaka be pabaigos, be išeities... Skyrybos vilkinamos, pilnai darbuotis irgi negaliu: vis įvairios institucijos įpareigoja apsilankyti, nors realios pagalbos praktiškai negavau niekur. Tik energijos eikvojimas“, – nusivylusi kalbėjo moteris.

Kelyje persekiojo BMW

Sausio 12-ąją Inga su draugu, susiplanavę darbus, turėjo vykti į Vilnių. Kelionės išvakarėse nuvežė dukrytes pas močiutę į Baisogalą ir važiavo atgal į Kauną. Kitą dieną laukė kelionė į sostinę.

Tačiau išvažiavus iš Baisogalos ir pavažiavus gal 15 km, Inga su draugu pamatė link jų įtartinai greitai artėjančią mašiną. Tamsiai pilką BMW. Priartėjęs automobilis kurį laiką važiavo iš paskos, tuomet persirikiavo į kitą juostą ir pradėjo įtartinai manevruoti, lyg bandydamas nustumti Ingos draugo vairuojamą mašiną į šoną.

„Galiausiai BMW aplenkė mus ir ėmė stabdyti. Sustojome. Nieko nevyko, tad vėl pajudėjome, aplenkėme tą persekiojančią mašiną ir nuvažiavome tolyn. Iš karto skambinau pagalbos numeriu 112, prašiau pagalbos. BMW buvo šiek tiek atitolęs. Ir staiga jis vėl priartėjo. Mes nestojome, važiavome link Kėdainių. Tuomet BMW antrą kartą mus aplenkė ir vėl sustabdė. Negalėjome pajudėti, aplenkti, nes priešpriešais parvažiavo mašinos. Buvome sustoję ties Pilionių kaimeliu. Įsijungusi avarines šviesas BMW taip ir stovėjo, avarines šviesas įsijungėme ir mes.

Iš pradžių dar naiviai galvojau, kad visa tai – dėl mūsų vairuojamo automobilio šviesų, kurios ir trumpos gan ryškiai šviečia. Tačiau draugas iškart tikino, kad priežastis kita. Kad visa tai – užsakyta. Tuomet atsidarė BMW automobilio durelės. Pamačiusi iš jo išlipantį vyrą, ėmiau šaukti: „Važiuokime greičiau!“ Labai išsigandau. Atsigamino seniau patirtas įvykis, kai mane kelyje taranavo vyras. Užpuolikas, lipdamas iš BMW, su savimi turėjo didžiulį raktą, naudojamą atsukti mašinos ratams. Mums judant slidžiu keliu iš vietos, jis spėjo trenkti tuo įrankiu į priekinį stiklą. Šis skilo. Pajutome ir smūgį į automobilio kėbulą“, – išgyvenimais kelyje pasidalijo Inga.

Nukentėjusiųjų nuotr./BMW išpuolis Kėdainių rajone
Nukentėjusiųjų nuotr./BMW išpuolis Kėdainių rajone

Apimti šoko jie vyko toliau. Vėl skambino numeriu 112. Su pareigūnais susitiko jau pačiuose Kėdainiuose, degalinėje. BMW dingo. Surašę pareiškimą, jie lėtai parvyko į Kauną. Stiklas laikėsi, nors buvo suskilęs.

Nukentėjusiųjų nuotr./Išpuolis Kėdainių rajone
Nukentėjusiųjų nuotr./Išpuolis Kėdainių rajone

„Važiuojant paskambino močiutė. Papasakojo, kad mano vyras atvyko pasiimti dukryčių. Įpykęs pasakė, kad kiaulės metai ir kad pridarys kiaulysčių mums, kad sudaužys iš visų pusių“, – teigė pašnekovė.

Mums judant slidžiu keliu iš vietos, jis spėjo trenkti tuo įrankiu į priekinį stiklą. Šis skilo. Pajutome ir smūgį į automobilio kėbulą.

Kreipėsi pagalbos į visuomenę

Kitą dieną jos sesuo patalpino savo „Facebook“ paskyroje vaizdo įrašą iš išpuolio kelyje. Prašė atpažinti užpuolikus. Moteris teigia sulaukusi labai daug žmonių komentarų, iš kurių sužinojo, kad tokį patį BMW vairuoja vyro, su kuriuo skiriasi, draugas.

„Paskambinusi policijai pranešiau šią informaciją. Perdaviau duomenis. Sulaukiau kontakto, kuriuo pasiūlė skambinti pirmadienį. Reagavimo jokio. Prašome visos įmanomos pagalbos, kad būtų surastas įvykyje dalyvavęs asmuo, kad jis atsakytų už savo poelgį“, – vylėsi Inga, redakcijai įvardijusi galimai įtariamo asmens, išlipusio iš porą persekiojusio BMW, vardą ir pavardę.

Nukentėjusiųjų nuotr./BMW išpuolis Kėdainių rajone
Nukentėjusiųjų nuotr./BMW išpuolis Kėdainių rajone

Iki šios dienos moteris teigia parašiusi policijai apie 17 pareiškimų.

„Spėkite, kiek naudos iš to?“, – ironiškai šyptelėjo pašnekovė.

VIDEO: BMW išpuolis Kėdainių rajone

Į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi 4 kartus

15min žiniomis, Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) registruoti du Ingos vyro pareiškimai dėl žmonos smurtavimo prieš dukras ir netinkamos jų priežiūros. Pareiškimai parašyti praėjusių metų lapkritį ir šių metų sausio 9 d.

„Kadangi informacija nepasitvirtino, tyrimai nepradėti“, – 15min teigė Gailutė Smagriūnienė, Šiaulių apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė.

Inga G. į Šiaulių apskrities VPK praėjusiais metais kreipėsi 4 kartus.

Pasak jos, Inga G. į Šiaulių apskrities VPK praėjusiais metais kreipėsi 4 kartus.

Rugpjūčio 19 d. nuvykus pareigūnams pagal jos iškvietimą, pažeidimų neužfiksuota, moteris pretenzijų savo vyrui neturėjo, skundo nerašė. Rugsėjo 6 d. pagal Ingos pareiškimą dėl vyro smurto prieš ją buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į gydymo įstaigas pareiškėja nesikreipė. Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, nes nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Spalio 8 d. moteris vėl parašė pareiškimą dėl netinkamo vyro elgesio. Priimtas nutarimas nepradėti administracinio nusižengimo bylos teisenos. Spalio 18 d. kartu su socialine darbuotoja ir policijos pareigūnais Inga G. vyko pas savo vyrą pasiimti vaikų, kurių jis sutartu laiku negrąžino.

„Šiuo metu moteris gyvena Kaune, tad daug jos ir jos vyro pareiškimų yra tiriami Kauno apskrities policijos pareigūnų. Straipsnyje aprašytas įvykis vyko Kėdainių rajone, tad ir tyrimas atliekamas pagal įvykio vietą – Kėdainių rajono policijos komisariate“, – informavo G.Smagriūnienė.

Papildyta sausio 16 d. 13.39 val. Pačią Ingą toks Šiaulių apskrities policijos atsakymas nustebino. Vykstant skyrybų bylai, ji dar 2018 m. spalio 15 d. kreipėsi į Šiaulių apskrities policiją dėl išrašo apie visus pareiškimus prieš vyrą gavimo. Atsakydamas į užklausą, Radviliškio rajono policijos komisariato Veiklos skyrius įvardijo, kad nuo 2018 m. birželio 1 d. (ne nuo metų pradžios) Radviliškio rajono policijos komisariate buvo registruoti 9 Ingos pranešimai. Ne keturi. Ir tai, tik iki praėjusių metų spalio 15 d., kai buvo kreiptasi. Inga 15min atsiuntė tai patvirtinantį policijos išrašą.

15min nusiuntė užklausą ir Kauno apskrities policijai.

Papildyta sausio 17 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai yra registravę keturis moters, gimusios 1987 m., pranešimus. Pagal du policijos registruojamų įvykių registre užregistruotus pranešimus, abu kartus atvykus policijos pareigūnams į įvykio vietą, konfliktas buvo išspręsti įvykio vietoje, teisės pažeidimų nustatyta nebuvo.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai yra registravę keturis moters, gimusios 1987 m., pranešimus.

Gruodžio 10 d. buvo registruotas pranešimas, jog gruodžio 9 d. moteris pastebėjo, jog apgadintos automobilio padangos, tačiau nepateikus žalą patvirtinančių dokumentų, priimtas sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Taip pat gautas moters pranešimas lapkričio 5 d., dėl prieš ją galimai smurtavusio vyro, gimusio 1983 m. Dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d. Už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Taip pat pagal gautą informaciją dėl galimai pavogtų automobilio valstybinių numerių atliekamas tyrimas, administracinė teisena. Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 108 str. už tai gresia bauda iki 400 eurų.

2018 m. lapkričio 12 d. į Kauno apskrities VPK kreipėsi vyras (Ingos sutuoktinis – aut. past.), gimęs 1983 m., dėl galimo jo sutuoktinės, gimusios 1987 m., smurto prieš mažametę. Atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 3 d. Už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pateikė Kauno apskrities policija informacijos ir apie išpuolį Kėdainių rajono kelyje.

Sausio 11 d. apie 22.35 val. vyro, gimusio 1994 m., vairuojamą automobilį „Škoda Octavia“ Kėdainių rajone, Pilionių kaime, kelyje Jonava–Kėdainiai–Šeduva aplenkė ir iškart sustojo automobilis BMW. Taip pat sustabdęs automobilį „Škoda“ vairuotojas pastebėjo kaip iš priešais sustojusio automobilio keleivio vietos išlipo asmuo ir priėjęs su metaliniu įrankiu trenkė į automobilio priekinį stiklą. „Škoda“ vairuotojas iškart nuvažiavo ir minėto BMW daugiau nematė.

Padaryta žala tikslinama, įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius