-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 09

Kęstas Komskis kol kas lieka vadovauti Antikorupcijos komisijai

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pripažintas neteisėtai kišęsis į ikiteisminį tyrimą „mailiaus“ byloje, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis kol kas lieka vadovauti Antikorupcijos komisijai.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Trečiadienį valdantiesiems nepasisekė jo išversti iš posto. Buvo balsuojama tik dėl Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išvados ir paties K.Komskio balsui nulėmus nuspręsta, kad šias išvadas turi svarstyti Seimas plenarinio posėdžio metu.

Pats K.Komskis komisijos posėdyje pasiūlė, kad jį pirmininko poste galėtų pakeisti kitas „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas komisijoje Petras Gražulis. Tačiau valdančiųjų toks pasiūlymas nenudžiugino. Pasak konservatorės Agnės Bilotaitės, ketvirtadienį Seimo Seniūnų sueiga turėtų perskaičiuoti opozicinėms frakcijoms pagal dydžius tenkančius postus Seime ir atsakyti, ar tikrai Antikorupcijos komisijos pirmininku būtinai turi būti „tvarkietis“.

Be to, valdantieji tebesitiki kitame Antikorupcijos komisijos posėdyje dar kartą grįžti prie pirmininko nuvertimo klausimo, nes pasak parlamentarės, po tokių nustatytų pažeidimų jis toliau šių pareigų eiti tiesiog nebegali.

Primename, kad praėjusį ketvirtadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija ištyrusi „mailiaus“ bylos įtariamojo, buvusio Lietuvos banko vadovo ir diplomato Romualdo Visokavičiaus skundą nustatė, kad Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis kišosi į ikiteisminį tyrimą šioje byloje.
Anot Etikos ir procedūrų komisijos, K.Komskis nusižengė Antikorupcijos komisijos pirmininko vardu siųsdamas raštus Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovui Vitalijui Gailiui.

„Mailiaus“ byloje buvęs Lietuvos banko vadovas ir diplomatas R.Visokavičius įtariamas bendrininkavęs bandymui pagrobti 22,5 mln. litų Europos Sąjungos paramos. R.Visokavičius kategoriškai neigia savo kaltę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius