Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 30

Kęstas Komskis sieks susigrąžinti dėl balsų pirkimo prarastą Seimo nario kėdę

Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis kategoriškai nesutinka su sekmadienį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) priimtu sprendimu braukti jo pavardę iš būsimo Seimo narių sąrašo.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl balsų pirkimo Šilutėje kėdę naujame Seime praradęs K.Komskis 15min patvirtino ketinantis skųsti šį VRK sprendimą.

„Būtinai“, – sakė K.Komskis.

Narystę „Tvarkos ir teisingumo“ partijoje sustabdęs politikas tvirtina, esą Seimo nario mandatas iš jo atimtas be jokių kaltės įrodymų.

Parlamentaras teigia nebuvęs fiziškai apklaustas balsų pirkimą Šilutėje vertinusios VRK darbo grupės – esą jai pakako raštiškų paaiškinimų. „Pasakiau, kad nesu apklausiamas, nesu įtariamas, nė vienas mūsų partietis tame įvykyje tikrai nedalyvavo. Tokie mano buvo atsakymai“, – kalbėjo K.Komskis.

Vienu pagrindinių balsų pirkimo organizatorių įvardijamas šilutiškis verslininkas Šarūnas Gaižauskas pastarosiomis dienomis ryžosi prabilti. Jis užstojo „tvarkiečius“ ir K.Komskį bei prisiekinėjo ne pirkęs balsus šiai partijai, o rengęs prieš ją provokaciją – kad rinkėjai balsuotų už kitus. K.Komskis pripažįsta pažįstantis Š.Gaižauską, tačiau tikina su juo neaptarinėjęs jokių nešvarių reikalų.

„Iš matymo – taip, pažįstu. Yra tekę bendrauti“, – nedaugžodžiavo Seimo vicepirmininkas.

Sekmadienio VRK posėdžio metu užsiminta, esą Š.Gaižauskas iš pradžių tyrėjams liudijo vienaip, o paleistas iš areštinės ėmėsi keisti parodymus ir kalbėti taip, kaip naudinga „tvarkiečiams“. K.Komskis teigia nieko apie tai nežinantis. Š.Gaižausko versiją apie menamą provokaciją prieš jį ir jo partiją politikas sako sužinojęs tik iš žiniasklaidos.

„Tvarkietis“ tvirtina jau nuo balsų pirkimo skandalo pradžios jautęs priešišką VRK ir jos pirmininko Zenono Vaigausko nusiteikimą savo atžvilgiu.

„Toks jausmas, kad ten viską aš organizavau. Nors ir teisininkai, ir prokuratūra – visi pasisakė, kad nei partijos, nei kandidato tarp įtariamųjų ar tarp ten kažkokių nėra. O VRK nusprendė kitaip. VRK pateikė taip. Aš manyčiau, tai yra neteisingas sprendimas. (...) Galiu pasakyti, VRK jau prieš dvi savaites ar tris pradėjo savo nuomonę reikšti. Ir ta nuomonė buvo Z.Vaigausko mano atžvilgiu, kaip čia pasakyti, subjektyvi“, – tęsė K.Komskis.

Priminus, kad Z.Vaigauskas kalbėjo ir apie galimybę eliminuoti visą „Tvarkos ir teisingumo“ sąrašą Seimo rinkimuose, tačiau tai neįvyko, pasigirdo sunkus atodūsis. „Ačiū Dievui, nors toks sprendimas“, – atsidūsėjęs sakė K.Komskis.

Kadencijai baigiantis dar vieną kadenciją tik ką praradęs Seimo narys teigia net nebuvęs apklaustas ikiteisminiame tyrime dėl balsų pirkimo Šilutėje. Jis save laiko sistemos auka – ir lygina save su Jonu bei Živile Pinskais, kurie po kalinių balsų pirkimo skandalo prarado vietas Darbo partijos sąraše 2012 m. Seimo rinkimuose.

„Ir Pinskų atveju – visgi po kiek laiko išaiškėja. Bet jau sprendimai priimti kiti. Mes turim tų pavyzdžių. Deja, gaila, kad lipam ant to paties grėblio“, – reziumavo K.Komskis.

2012 m. Seimo rinkimuose derybas dėl kalinių balsų pirkimo vykdė J.Pinskaus, tuo metu ėjusio Vilniaus vicemero pareigas, visuomeninis padėjėjas Eugenijus Maciulevičius bei kandidatas į Seimą Viačeslavas Ždanovičius. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyti kriminalinio pasaulio veikėjai, su kuriais jie sutarė dėl balsų supirkimo kalėjimuose, nustatyti ir mokėjimai šiems asmenims.

Pirmos instancijos teismas E.Maciulevičių ir V.Ždanovičių pripažino kaltais dėl balsų pirkimo. Tačiau jie pateikė skundus ir aukštesnės instancijos teisme buvo išteisinti kartu su kalinių balsus parduoti siūliusiais veikėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius