Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 15 /16:04

Kęstučio Pūko planai išeiti tėvystės atostogų subliūško

Nuo vasaros nedarbingumo pažymėjimą turintis parlamentaras Kęstutis Pūkas prieš kurį laiką kreipėsi į Seimo valdybą ir paprašė išleisti jį trejiems metams tėvystės atostogų. Trečiadienį Seimo valdybos narys Arvydas Nekrošius 15min sakė, kad valdyba nusprendė šio klausimo net nesvarstyti.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vaiką auginsiu. Taip, ganėtinai ilgai. Sumažint bet kada gali, o prašyme įrašėm ilgiausią terminą pagal įstatymus“, – LNK žinioms sakė politikas. Jei jo planas būtų išsipildęs, iš atostogų Seimo narys būtų sugrįžęs prieš pat kitus parlamento rinkimus.

Anot „valstiečio“ A.Nekrošiaus, valdyba trečiadienį nusprendė, kad K.Pūko prašymas nebus svarstomas.

„Kadangi jis kreipėsi į valdybą su prašymu, kad tai būtų svarstoma, mes, kaip valdyba, galėjome priimti sprendimą nesvarstyti. Mes, kaip valdyba, pasisakome, kad šiuo klausimu mes nediskutuosime ir jeigu jis kažko norės, tegu eina teisiniu keliu“, – teigė valdybos narys.

Parlamentinei veiklai skirtas lėšas leido ir sirgdamas?

Taip pat Seimo vadovybė nusprendė sustabdyti lėšų, skirtų parlamentinėms išlaidoms, mokėjimą K.Pūkui, nes turėdamas nedarbingumo pažymėjimą jis nevykdo Seimo nario pareigų.

Etikos ir procedūrų komisija nuolat teikia informaciją apie parlamentarų naudojamas lėšas.

Nuo birželio 29 dienos oficialiai nedarbingas K.Pūkas birželio–rugsėjo mėnesiais su parlamentine veikla susijusiems reikalams išleido beveik 2,5 tūkst. eurų. Naujesnės informacijos apie išlaidas komisija kol kas neskelbia.

Kaip teigiama 15min šią savaitę pateiktame Seimo ryšių su visuomene skyriaus vedėjo Artūro Zeleniako atsakyme, K.Pūkui laikinas nedarbingumas nustatytas iki lapkričio 16-osios.

Tai reiškia, kad K.Pūkas darbe turėtų pasirodyti penktadienį.

Seimo laikinoji komisija, turinti pateikti išvadą dėl Seimo nario Kęstučio Pūko imuniteto panaikinimo, trečiadienį vėl išsiskirstė nieko nenusprendusi, nes parlamentaras pateikė pažymą apie nedarbingumą. Tiesa, komisijai kilo įtarimų dėl pačios pažymos tikrumo.

Tuo metu, kai turėjo sirgti, K.Pūką Marijampolės apskrities laikraščio „Suvalkietis“ žurnalistai praėjusią savaitę aptiko statybų įkarštyje – diriguojantį savo tėvų sodybos renovavimo darbams.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija, kurios taip pat prašyta įvertinti K.Pūko elgesį, kai jis turėdamas nedarbingumo lapelį galimai rūpinosi sodybos remontu, trečiadienį nutarė su išvadomis palūkėti, kol sprendimą priims Sodra.

Tyrimas dėl K.Pūko elgesio komisijoje pradėtas, tačiau išvados bus rengiamos po to, kai Seimo nario elgesį įvertins kitos institucijos.

Parlamentaras pokalbio į Sodrą kviečiamas ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius