-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 14

Kęstučiui Cirtautui – postas kaip kyšis už perbėgimą

Klaipėdos rajone nesiliauja piketai dėl dar rugsėjo 10-ąją pasikeitusios valdžios.
Kęstutis Cirtuatas (dešinėje)
Kęstutis Cirtuatas (dešinėje) / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Spalio 17-ąją, pirmadienį, ankstyvą rytą – nuo 7 val. 40 min. iki 8 val. 30 min. prie Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos pastato ketina piketuoti nedidelė aktyvių Klaipėdos rajono bendruomenių narių grupė. Protestu ketinama pasitikti tądien darbą turėsiantį pradėti naująjį, antrąjį Klaipėdos rajono vicemerą Kęstutį Cirtautą.

Kaip anksčiau skelbė žiniasklaida, K.Cirtautas tapo tuo žmogumi, kuris padėjo Klaipėdos rajono taryboje suformuoti naują valdančiąją daugumą. Jis prisijungė prie konservatorių, socialdemokratų ir Nepriklausomo frakcijos politikų ir tapo 14 šios sąjungos nariu. Rajono taryboje yra 27 vietos.
Dėl šios priežasties rugsėjo 10 dieną vyko neeilinis Klaipėdos rajono tarybos posėdis, kuriame buvo nuverstas Klaipėdos rajono meras Sigitas Karbauskas, jo pavaduotojas Egidijus Skarbalius. Nauju rajono vadovu išrinktas Vaclovas Dačkauskas. Vicemere paskirta Rūta Cirtautaitė, o dar vienas vicemeras K.Cirtautas turi pradėti dirbti nuo spalio 17 dienos. Antras mero pavaduotojo etatas mokesčių mokėtojams per metus kainuos apie 40 tūkst. litų. Iki šiol Klaipėdos rajono meras apsieidavo su vienu pavaduotoju.

Dar vieną piketą rengiantys Klaipėdos rajono gyventojai yra įsitikinę, kad šis postas K.Cirtautui atiteko kaip savotiškas kyšis, kad jis persigalvotų, išduotų savo bendraminčius ir pereitų į priešininkų pusę bei pakeistų rajono valdžią. Dabar rajono valdžioje tebėra trapi valdančiųjų persvara – 14 prieš 13 Tarybos narių opozicijoje.

Piketuoti prie savivaldybės ketinantys gyventojai piktinasi, kad „trečias rajono žmogus“, užuot dirbęs žmonių labui ir tinkamai reprezentavęs rajoną į šį postą ateiną su skandalų šleifu ir, greičiausiai, taip atsiima kyšį už valdžios perkeitimą.

„Negalime likti abejingi, manome, kad tokiais neetiškais būdais negali būti sprendžiami savivaldos klausimai, todėl nenuleisime rankų ir garsiai bei viešai išsakysime savo nuomonę apie tokius valdžios sprendimus“, - penktadienį popiet teigė Klaipėdos rajono gyventojai.

Žmonės piktinasi, kad svarbus postas atiteko politikui, kurio reputacija abejotina. Paskui K.Cirtautą velkasi įtarimai kyšio reikalavimu ir kaltinimai mirtinai sužalojus žmogų. Gargždiškė M.Lubienė tvirtai įsitikinusi, kad jos sutuoktinį prieš 15 metų automobiliu partrenkęs K.Cirtautas nuo bausmės išsisuko tik todėl, kad tuomet taip pat ėjo itin aukštas pareigas – buvo Klaipėdos rajono meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius