Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2015 04 08

Kęstutis Jucevičius: detales apie laukiantį patikrinimą poligrafu sužinau iš žiniasklaidos, o ne VRM

Karinei žvalgybai atsisakius poligrafu tikrinti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovą Kęstutį Jucevičių, tai daryti bus prašoma kitų tarnybų, sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.
Kęstutis Jucevičius
Kęstutis Jucevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt

„Dabar bus ieškoma, kur yra stipriausi specialistai – ten ir bus padaryta“, – BNS trečiadienį sakė S.Skvernelis.

Pasak ministro, be Krašto apsaugos ministerijai pavaldaus Antrojo operatyvinių tarnybų departamento, kuris atsisakė tirti K.Jucevičių, tokį patikrinimą gali atlikti Policijos departamento Kriminalistinių tyrimų centras ir Vadovybės apsaugos departamentas, kurie pavaldūs Vidaus reikalų ministerijai, bei Seimui bei prezidentei atskaitingas Valstybės saugumo departamentas.

S.Skvernelio vertinimu, karinė žvalgyba nepagrįstai atsisakė atlikti patikrinimą, nes įstatymo nuostata, jog ši institucija atlieka patikrinimus krašto apsaugos sistemoje, neužkerta kelio atlikti tyrimus ir kitų institucijų prašymu.

„Įstatymas vienareikšmiškai numato tokią galimybę tikrinti subjektus pagal kitų institucijų prašymus. Yra tik viena išlyga dėl krašto apsaugos sistemos, kad krašto apsaugos sistemos pareigūnus gali tikrinti tik Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas. Bet jų tokia pozicija išsakyta, vadinasi, bus kreiptasi į kitus subjektus“, – sakė S.Skvernelis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Saulius Skvernelis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Saulius Skvernelis

Piktinosi, kad detales sužino iš žiniasklaidos

K.Jucevičius BNS sakė dar nežinantis, ar sutiks būti tikrinamas kitų institucijų, nes dėl to nebuvo tartasi su Vidaus reikalų ministerija. Jis piktinosi, kad informaciją apie patikrinimo detales gauna ne iš ministerijos, o iš žiniasklaidos.

K.Jucevičius piktinosi, kad informaciją apie patikrinimo detales gauna ne iš ministerijos, o iš žiniasklaidos.

„Kol kas skaitome laikraščius ar dar ką nors ir informaciją gauname iš jų. Aš lauksiu, kai mane informuos VRM – kas tikrins, kaip tikrins. Nes apie tai, kad VRM kreipėsi į KAM, perskaičiau tik spaudoje, apie tai nebuvau informuotas. Man buvo tik pasiūlyta, ar jums būtų priimtina ta tarnyba. Pasakiau – taip, priimtina, ir viskas. O dėl kitų nebuvo net diskutuota, tad negaliu ir komentuoti“, – sakė K.Jucevičius.

Antradienį Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad jos karinė žvalgyba atsisako tikrinti K.Jucevičių, nes jis nedirba krašto apsaugos sistemoje.

Ministro S.Skvernelio pavedimu VRM generalinė inspekcija pernai lapkričio pabaigoje pradėjo pakartotinį tyrimą dėl FNTT direktoriaus patikimumo.

Juliaus Kalinsko/15min.lt/Kęstutis Jucevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt/Kęstutis Jucevičius

K.Jucevičius sutiko būti tikrinamas melo detektoriumi, tačiau apskundė ministrą prokurorams, prašydamas jų ištirti, ar S.Skvernelis nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi. Prokurorai dar aiškinasi, ar yra pagrindas pradėti ikiteisminiam tyrimui.

Klausimas dėl K.Jucevičiaus patikimumo kilo po to, kai jis buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje kaip specialusis liudytojas, atliekant ikiteisminį tyrimą advokato Juzefo Kozubovskio byloje.

K.Jucevičius FNTT vadovauja nuo 2012 metų kovo, tarnyboje jis dirba nuo 2002 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius