Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 19

Kęstutis Masiulis apie žiniasklaidos padėtį Anykščiuose: tai primena Baltarusiją

Seimo narys Kęstutis Masiulis, vertindamas žiniasklaidos padėtį Anykščiuose, kai informacijos tenka laukti iki 5 darbo dienų ir jos tiesiog nenorima pateikti žurnalistams, sakė, kad tai jam primena totalitarines valstybes.
Kęstutis Masiulis
Kęstutis Masiulis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tai absoliučiai nenormalu ir nesuprantama. Girdžiu lygtai būtų pasakojama apie kokią Baltarusiją“, – kalbėjo K. Masiulis.

Pasak „Anykštos“ vyr. redaktorės Gražinos Šmigelskienės, Anykščių rajono savivaldybės administracijos nustatyta tvarka riboja žurnalistų teisę gauti informaciją, nurodytą Visuomenės informavimo įstatyme. Jos teigimu, norint patekti į savivaldybės administraciją filmuoti, reikia leidimo, norint užduoti paprastą klausimą – reikia jį oficialiai įteikti savivaldybės atstovams. Atsakymų tenka laukti iki 5 darbo dienų. G. Šmigelskienė taip pat nurodė, kad savivaldybė redakcijai ėmė taikyti ekonominį spaudimą.

„Mes būsime palikti be informacijos, žmonės negaus naujienų, ir taip bus mūsų leidinių grupė sužlugdyta“, – sakė ji.

Socialdemokratų Informacinio centro vadovės Jolantos Bielskienės nuomone, žurnalistai privalo gauti informaciją, kad galėtų vykdyti savo funkcijas.

„Žiniasklaida yra tas elementas mūsų visuomenės, kuris turi teisę skleisti informaciją ir idėjas, o kad tai darytų, jie turi teisę gauti šitą informaciją – tam jie ir yra ketvirtoji valdža. (...) Kol žiniasklaida suprantama kaip tarnaitė, tol nieko nebus“, – komentavo J. Bielskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius