Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 19

Kęstutis Trečiokas kadenciją baigia šiltai: už valstybės pinigus – į Ekvadorą

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas paskutinius savo darbo mėnesius pažymi egzotiška kelione. Premjeras kadenciją baigiantį ministrą delegavo į Pietų Amerikoje vykstantį Jungtinių Tautų (JT) renginį. Aiškindamasi, ką gero Lietuvai Ekvadore nuveiks kėdę netrukus užleisiantis ministras, Aplinkos ministerija K.Trečioką imasi lyginti su pačiu Jungtinių Tautų generaliniu sekretoriumi.
Kęstutis Trečiokas
Kęstutis Trečiokas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į Ekvadore vykstančią Jungtinių Tautų urbanistikos konferenciją „Habitat III“ Algirdo Butkevičiaus deleguotas K.Trečiokas Pietų Amerikoje įgytas žinias savo vadovaujamoje ministerijoje pritaikyti turėtų kuo greičiau. Politinis laikrodis tiksi, naujo aplinkos ministro paskyrimas – kelių savaičių klausimas.

Kodėl į konferenciją keliauja kėdę greitai paliksiantis ministras, o ne koks nors Aplinkos ministerijos pareigūnas, kurio karjera ministerijoje nejuda į neišvengiamą pabaigą? Atsakydama į šį klausimą, Aplinkos ministerija K.Trečioką palygino su Jungtinių Tautų generaliniu sekretoriumi Ban Ki-moonu.

„Norime, atkreipti dėmesį, kad „Habitat III“ dalyvauja ir Ban Ki-moonas, nors jo, kaip JT gen. sekretoriaus kadencija taip pat baigiasi...“, – teigiama ministerijos 15min perduotame komentare.

Ban Ki-moonas vadovauja organizacijai, kuri rengia konferenciją Ekvadore. K.Trečiokas vadovauja ministerijai, kuri iš savo kišenės į renginį deleguoja savo atstovus – kad ir kadenciją baigiantį ministrą.

Konferencijos organizatoriai K.Trečiokui parūpino tik transporto paslaugas pačiame Ekvadore, visa kita tenka apmokėti iš Aplinkos ministerijos kišenės.

„Kadangi Lietuva nėra besivystanti šalis, kuriai pagal JT tvarką suteikiamas finansavimas dalyvauti renginiuose, Aplinkos ministerijos atstovų išlaidas apmoka deleguojanti institucija. Ministrui organizatoriai suteikia susisiekimo šalyje paslaugas“, – teigia Aplinkos ministerija.

Kartu su K.Trečioku į Ekvadorą deleguota ir viena ministerijos tarnautoja, poste veikiausiai išbūsianti ilgiau už ministrą – ministerijos ES ir tarptautinių ryšių skyriaus vedėja Ligita Vaičiūnienė. Ministerijos skaičiavimais, K.Trečioko ir jo pavaldinės kelionė valstybei atsieis arti 5 tūkst. eurų.

„Preliminarios komandiruotės išlaidos vienam asmeniui – 2 tūkst. eurų. Dienpinigiai – 400 eurų“, – nurodoma ministerijos komentare.

Panašu, kad palikęs ministro postą K.Trečiokas bus priverstas pailsėti nuo didžiosios politikos. Ministras su „Tvarkos ir teisingumo“ partija dalyvavo Seimo rinkimuose, tačiau nepateko tarp penkių partijos atstovų, iškovojusių Seimo kėdes pagal sąrašą. Dešimtoje vietoje partijos sąraše likęs ministras šansų patekti į naujos kadencijos Seimą iš esmės neturi. Telšių vienmandatėje apygardoje K.Trečiokas surinko beveik 10 proc. balsų ir į antrą turą nepateko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius