Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 10

Kęstutis Valionis traukiasi iš Kėdainių rajono tarybos ir dar kartą viešai atsiprašo

Nepalankaus teismo sprendimo sulaukęs Kėdainių politikas Kęstutis Valionis pats traukiasi iš rajono tarybos, nelaukdamas, kol Vyriausioji rinkimų komisija panaikins jo mandatą. Penktadienį jis pateikė atsistatydinimo iš rajono tarybos narių pareiškimą.
Kęstutis Valionis
Kęstutis Valionis / „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

K.Valionis tokį sprendimą priėmė po to, kai trečiadienį Kauno apygardos teismas nesušvelnino jam bausmės už tai, kad jis vairuodamas neblaivus apgadino šalia daugiabučio namo stovėjusį automobilį „Audi A8“. Politikui buvo nustatytas sunkus – 2,55 promilės girtumas.

Jam buvo paskirta 2550 eurų dydžio bauda, kuri buvo sumažinta trečdaliu ir galiausiai siekia 1700 eurų.

Į bausmės laiką įskaitytas ir politiko laikino sulaikymo laikas – viena para, laikant, jog K.Valionis padengė šimtą eurų jam skirtos baudos.

Politikui taip pat atimta teisė vairuoti metams ir trims mėnesiams bei konfiskuotas jo automobilis.

Šį pirmosios instancijos teismo sprendimą K.Valionis buvo apskundęs aukštesnės instancijos teismui, tačiau, kaip jau minėta, šis, išnagrinėjęs skundą, paliko galioti jau priimtą teismo sprendimą.

„Į Apeliacinį teismą kreipiausi ne todėl, kad norėjau save apginti. Tiesiog tuomet buvo tokios mano šeimyninės aplinkybės ir kitaip pasielgti negalėjau – turėjau sunkiai sergančią neįgalią mamą, kurią vos ne kiekvieną dieną turėjau vežioti pas medikus, todėl automobilis ir vairuotojo teisės man buvo gyvybiškai būtinos. Tik dėl to ir kreipiausi į aukštesnės instancijos teismą, tik dėl to ir vyliausi, kad bausmė bus sušvelninta.

Šiandien ši situacija dar skaudesnė. Per tą laiką, kol laukiau galutinio teismo sprendimo, netekau mamos. Jai iškeliavus Anapilin, mano apeliacija tiesiog neteko prasmės.

Gerbiu priimtą teismo sprendimą, todėl šiandien įteikiau atsistatydinimo iš rajono tarybos narių pareikšimą.

Labai gailiuosi dėl savo neatsakingo poelgio. Aš pats jį vertinu labai neigiamai, nepaprastai dėl jo išgyvenu ir net nemoku apsakyti kaip gailiuosi, todėl už tai jau atsiprašiau ir savo kolegų rajono tarybos narių, ir visų krašto žmonių per viešai transliuotą rajono tarybos posėdį.

Suvokiu visą savo kaltę ir dėkoju Dievui, kad apsaugojo nuo didesnės nelaimės.

Joks teismo sprendimas manęs nenuteis labiau nei mane teisia mano paties sąžinė, todėl dar kartą nuoširdžiai atsiprašau visų Kėdainių rajono gyventojų ir savo kolegų, – „Rinkos aikštei“ sakė K.Valionis. – Tačiau visoje šioje situacijoje įžvelgiu ir vieną iš ties mane patį labai nustebinusį pozityvų dalyką.

Net ir padarius nusikaltimą nuo manęs nenusigręžė bičiuliai, kolegos ir bendražygiai.

Ypatingą pagarbą ir dėkingumą jaučiu vicemerui Pauliui Aukštikalniui, kuris nepabūgo surizikuoti savo reputacija, neišsigando jokių apkalbų ir viešos kritikos ir žmogiškumą iškėlė aukščiau bet kokios politikos ištiesdamas man pagalbos ranką, kai pagalbos jau iš niekur nesitikėjau.

Ne veltui sakoma, kad draugus pažinsi nelaimėje, o kitų žmogiškumas atsiskleidžia tada, kai suklumpi ir padarai tokią klaidą, dėl kurios dauguma nusigręžia.

Džiaugiuosi tik tuo, kad mano atveju yra kitaip – nuo manęs nenusigręžė nei draugai, nei bendražygiai. Iš visų jėgų stengsiuosi daugiau nepaslysti ir jų nenuvilti.

Dar kartą atsiprašau visų žmonių ir niekam nelinkiu papulti į tokias situacijas, kai atsiduri ties riba.

Didžiausią bausmę jau gavau. Ir ne teismo skirtą.

Likau vienas ir vienišas. Su savo sąžine. Tad ir teismo sprendimas, ir pasitraukimas iš rajono tarybos man jau nebetenka prasmės.

Bet tuo pačiu gyvenimui dėkoju ir už didžiausią dovaną – kad mano gyvenime yra žmonės, nuo manęs nenusigręžė net ir man labai skaudžiai ir gėdingai suklydus.

Dar kartą nuoširdžiai atsiprašau visų rajono žmonių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius