Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 07 31

„Keturi vėjai“ suvienijo kalvius

Jūros šventėje kalviai pakvietė susipažinti su kalvystės amatais bei patiems išbandyti kalvio amato.
Per Jūros šventę visi smalsuoliai gali savo akimis išvysti kaip gimsta kalvystės šedevrai.
Per Jūros šventę visi smalsuoliai gali savo akimis išvysti kaip gimsta kalvystės šedevrai. / B.Giedraitės nuotr.
Temos: 1 Kalvystė

Šiais metais tarptautinis kalvystės pleneras „Keturi vėjai“, kurį organizuoja tarptautinė kalvių sąjunga, vyksta piliavietės teritorijoje. Tai jau ketvirtasis tarptautinis kalvystės pleneras.

Renginys prasidėjo 11 val. ryte nuo susirinkusių kalvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, tai yra Rusijos, Latvijos, Čekijos. 

Šio renginio pagrindinis tikslas – bendras kalvių darbas – vėjarodis, kuris bus padovanotas Klaipėdos miestui ir puoš piliavietės teritoriją. Šis darbas bus gaminamas dvi dienas, o sekmadienį vakare bus dovanojamas Klaipėdos miestui.

„Tikslas,kaip ir bet kurio renginio, – susitikti su kolegomis, supažindinti žmones su kalvystės amatu. Taip pat bendras mūsų darbas – vėjarodis, kuris dedikuojamas pačiam vėjui. Daugelis kitų vėjarodžių simbolizuoja žmonių charakterius ar turimus turtus, o šis vėją – stichiją“, – pasakojo Lietuvos kalvių sąjungos pirmininkas  Linas Leščiauskas.

Smalsuoliai galėjo ne tik stebėti kaip kalviai darbuojasi, naudodami tik tradicinius, senosios kalvystės būdus, bet taip pat buvo raginami patys išmėginti geležies lankstumą, nusikaldinant vinį ar pasagą. Veliau vakare žmonės galėjo išmėginti savo jėgas kūjo laikymo varžybose ir stebėti kaip kalviai varžosi, kas nukals ilgesnę vinį iš geležies gabalo.

Atvirose kalvių dirbtuvėse eksponuojami gražus ir sudėtuingi darbai, kurie tinka šių dienų būsto interjerui papuošti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius