-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 07

Keturioliktoji provincijos atkūrimo grupės pamaina pasirengusi misijai Afganistane

Spalio 7 d. Kazlų Rūdos poligone (Marijampolės r.) vykusiose pratybose „PAG-14 iššūkis“ pasirengimą misijai Afganistano Goro provincijos baigė keturioliktosios atkūrimo grupės karių pamaina (PAG-14). Pratybų pabaigoje vertinimo grupė paskelbė, kad PAG-14 yra pasirengusi vykdyti užduotis operacijos rajone.
Keturioliktoji provincijos atkurimo grupes pamaina pasirengusi misijai Afganistane
Keturioliktoji provincijos atkurimo grupes pamaina pasirengusi misijai Afganistane / Eugenijaus Žygaičio nuotr.

„Džiaugiuosi, kad pratybos vyko sklandžiai, o kariai parodė, kad jų žinios ir įgūdžiai – tinkami vykdyti tokio pobūdžio užduotis“, – sakė laikinai einantis Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) vado pareigas ir pratybų vadovas pulkininkas leitenantas Ramūnas Baronas.

Baigiamosios pratybos „PAG-14 iššūkis“ savaitę vyko Kazlų Rūdos poligone, Marijampolės ir Alytaus apylinkėse. Jose dalyvavo apie 300 karių, tarp jų ir kartu su lietuviais misijai Gore besiruošiantys Ukrainos kariai. Kasdien PAG-14 grupės kariams buvo suplanuota vidutiniškai apie 30 incidentų, kurių trečdalis intensyvesni arba sudėtingi. Pavyzdžiui, patekimas į pasalą ar masiniai neramumai prie stovyklos vartų.  

„Esu dėkingas kariams už tinkamai atliktas pareigas ir užduotis pasirengimo metu. Jis buvo įtemptas ir ilgai trukęs, tačiau tikrasis įvertinimas mūsų laukia ten – Afganistane”, – sakė PAG-14 vadas pulkininkas leitenantas Eligijus Senulis.

„PAG-14“  pagrindą sudaro KASP Vyčio apygardos 5-sios rinktinės, dislokuotos Panevėžio rajone, kariai, tarp jų – 70 karių savanorių. Taip pat grupėje tarnaus kitų Lietuvos kariuomenės padalinių kariai: medikai, inžinieriai, logistai ir kiti. Kariai misijoje tarnaus pusmetį. 

Iškilmingos PAG-14 palydėtuvės į misiją planuojamos spalio 21 d., Panevėžyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius