Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 28

Keturios Lazdijų konservatorės nuo šiol dirbs opozicijoje

Po to, kai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partiją Lazdijuose paliko apie 80 narių, keturios savivaldybės tarybos narės pasiskelbė opozicija Lazdijų rajono mero Artūro Margelio suformuotai valdančiųjų daugumai, teigiama pranešime.
Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabas
TS-LKD / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

TS-LKD frakcijos seniūnė Jūratė Juodzevičienė teigia nematanti galimybių dirbti kartu su A.Margelio suformuota valdančiąja dauguma.

Kartu su frakcijos seniūne opozicijoje dirbs Daiva Barkauskienė, Daiva Ambrazevičienė ir Janina Ražukienė.

Lazdijų savivaldybės nuotr./Artūras Margelis
Lazdijų savivaldybės nuotr./Artūras Margelis

Lazdijų rajono meras A.Margelis liepos pradžioje paskelbė įkūręs naują visuomeninę organizaciją – nepartinį judėjimą „Pirmyn! Kartu mes galime“. Lazdijų savivaldybė pranešė, kad judėjimas yra ne pelno siekianti organizacija, jos veiklos tikslai – telkti žmones, kad visiems būtų gera gyventi Lazdijų krašte, remti pilietines iniciatyvas ir spręsti žmonių problemas. Įstatuose yra punktas, numatantis, kad ši visuomeninė organizacija gali deleguoti savo išrinktus geriausius atstovus dalyvauti rinkimuose į savivaldybės tarybą.

Pasak A.Margelio, nuostata, kad judėjimas yra nepartinis, leis į jį susiburti didesniam būriui aktyvių, norinčių ir galinčių dalyvauti rajono visuomeniniame gyvenime žmonių. Taip pat – ir dalyvaujant rinkimuose į rajono savivaldybės tarybą.

A.Margelis meru buvo išrinktas kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas. Jo narystę partijoje pernai gegužę sustabdė Priežiūros komitetas po Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) pradėto tyrimo dėl Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos pirkimų.

VPT nustatė, kad iš mero kontroliuotos įmonės „Dzūkų žinios“ televizorių įsigijo 1 tūkst. eurų brangiau, nei jis kainavo mažmeninėje rinkoje – už 4960 eurų, ir taip pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą. Tarnyba taip pat anksčiau paskelbė, jog savivaldybės kanceliarinių prekių ir kopijavimo popieriaus pirkimai iš tos pačios įmonės už daugiau nei 13 tūkst. eurų taip pat vykdyti pažeidžiant įstatymus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lazdijų skyrių paliko apie 80 konservatorių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius