-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 10 16

Ketvirtą kartą prasideda socialinis projektas „Vaikų svajonės“

Ketvirtus metus iš eilės prasideda socialinis projektas „Vaikų svajonės“. LOGIN apdovanojimą kaip geriausias socialinis projektas internete praėjusiais metais pelniusios „Vaikų svajonės“ šiemet apims pusę Lietuvos savivaldybių. Interneto puslapyje www.vaikusvajones.lt pradedamos talpinti sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų svajonės – čia apsilankyti kviečiamas kiekvienas geros valios žmogus, galintis ir norintis įgyvendinti pasirinktą vaiko svajonę.
Vaikų svajonės
Vaikų svajonės

„Mūsų pagrindinis tikslas išlieka nepakitęs – kad kuo daugiau vaikų, augančių sudėtingomis socialinėmis sąlygomis, gautų savo išsvajotas kalėdines dovanas. O šios yra pačios įvairiausios, nuo žaisliukų ir pieštukų, iki būtiniausių drabužėlių ir avalynės, – sako vienas iš projekto iniciatorių Andrius Čepkus. – Per visus projekto metus įsitikinome, jog Lietuvoje apstu gerų žmonių ir tik jų dėka vaikai gali džiugiai pasitikti gražiausias metų šventes.“  

Prie praėjusiais metais projekte dalyvavusios 21 savivaldybės šiemet prisijungė dar devynios. „Šiemet praktiškai turėsime galimybę įgyvendinti pusės Lietuvos vaikų, gyvenančių sudėtingomis socialinėmis sąlygomis, svajones. Šiemet planuojame surinkti daugiau negu 6 tūkstančius vaikų svajonių, tad šiemet projektą pradedame anksčiau vildamiesi, kad pavyks įgyvendinti visas projekto svetainėje įrašytas vaikų svajones“,– sako projekto iniciatorius Julius Gregorauskas.

Pernai buvo pasiektas projekto rekordas – įgyvendinta 4,6 tūkst. svajonių, kurių vertė siekė beveik 467 tūkst. Lt.

Pasak organizatorių, projekto modelis šiemet nesikeičia. Interneto svetainėje www.vaikusvajones.lt pateikiami kalėdiniai vaikų norai ir kiekvienas, apsilankęs svetainėje, iš sąrašo gali išsirinkti svajonę, kurią gali išpildyti keliais būdais: „Labiausiai skatiname svajones pildyti vaikui dovaną įteikiant asmeniškai. Juk vaikams svarbiausia – dėmesys ir bendravimas. Tačiau  labai užimti žmonės nupirktą dovaną gali nusiųsti socialiniam darbutojui, kuris ir įteiks ją vaikui.

Beje, šiemet svajonę įgyvendinti pasirinkęs žmogus taip pat galės tiesiogiai susitiekti su tuo socialiniu darbuotoju, kuris tiesiogiai rūpinasi ir bendrauja su mažuoju svajonės autoriumi – taip tikimės, kad visas dovanų įgyvendinimo procesas vyks kur kas sklandžiau ir greičiau“, – sako J. Gregorauskas. Projekto iniciatoriai primena, kad svajonėms išpildyti reikalingi nebūtinai nauji daiktai – tai gali būti garaže laikomas nebenaudojamas dviratis, stalčiuje gulintis, tačiau puikiai veikiantis, mobilusis telefonas ar žaislai, kurie dar žaistų, bet nebeturi su kuo.

Pernai buvo pasiektas projekto rekordas – įgyvendinta 4,6 tūkst. svajonių, kurių vertė siekė beveik 467 tūkst. Lt, t.y. tris kartus didesnė suma negu 2011 metais.

„Vaikų svajonės“ – tai savanoriška iniciatyva, kuria siekiama išpildyti kuo daugiau sudėtingomis socialinėmis sąlygomis augančių vaikų svajonių. Projekto svetainėje www.vaikusvajones.lt talpinamos 2-14 m. amžiaus mažųjų svajonės, kurias galima pildyti iki 2014 m. sausio 1 d.

Jis turi tik svajonę, tu – galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius