Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 22

15min studijoje lankėsi socialdemokratų pirmininko posto siekiantis Mindaugas Sinkevičius

Balandžio mėnesį išrinkto naujo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko lauks titaniškas darbas: atkurti pasitikėjimą socialdemokratais, apsispręsti dėl ateities su „valstiečiais“, įtikinti rinkėjus, kad partija nebėra nomenklatūrinė, didesniems pokyčiams besipriešinanti prasikaltusių savų dangstytoja. Kaip tai padaryti? Apie tai kalbėjomės su kandidatu į LSDP pirmininkus Mindaugu Sinkevičiumi.

Didžiausias ūkio ministro M.Sinkevičiaus konkurentas kovoje – sostinės vicemeras Gintautas Paluckas atvirai kritikuoja dabartinę socialdemokratų vadovybę, tuo metu M.Sinkevičius gerokai nuosaikesnis.

Jis pripažįsta, kad partija turi problemų, tačiau viešai yra ne kartą akcentavęs, kad rinkėjų nusivylimą lėmė tai, jog socialdemokratai su jais tiesiogiai nebesišneka – apleido ne tik rinkėjus, bet ir partijos skyrius.

„Turime grįžti prie esminių socialdemokratijos principų ir padėti tiems žmonėms, kuriems labiausia reikalinga valstybės pagalba“, – yra sakęs jis.

Ar kuriam nors iš kandidatų pavyks pirmininku tapti po pirmojo turo, paaiškės balandžio 10-ąją, jei ne – antrasis rinkimų turas vyktų balandžio 28–29 dienomis. Rezultatai bus paskelbti gegužės 2 dieną, o per LSDP suvažiavimą gegužės 6 dieną išrinktas partijos pirmininkas oficialiai pradės savo darbą.

Be realiausiais pretendentais nugalėti laikomų M.Sinkevičiaus ir G.Palucko, partijos pirmininko posto siekia parlamentarai Artūras Skardžius ir Andrius Palionis bei Mantas Varaška.

Europarlamentaras Zigmantas Balčytis prieš kurį laiką paskelbė atsisakantis europarlamentaro mandato ir pasitraukiantis iš kovos dėl LSDP pirmininko posto, nes jam buvo pasiūlyta tarptautinė karjera.

VIDEO: LSDP pirmininko posto siekiantis M.Sinkevičius: „Partija – ne UAB'as, bet aš savo kioskui pavadovavau“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius