Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 05 /2018 09 06

Elvinas Jankevičius: Norvegijos Lietuvai skiriamų 20 mln. eurų pakaks daliai įkalinimo įstaigų

15min studijoje ketvirtadienį lankęsis teisingumo ministras Elvinas Jankevičius teigė, kad Norvegijoje buvo sutarta dėl šios šalies pagalbos Lietuvai tvarkant įkalinimo įstaigas. Norvegija Lietuvai skiria 20 mln. eurų, kurie, pasak ministro, bus skirti ne tik įkalinimo įstaigų atnaujinimui, bet ir pareigūnų parengimui. Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą žadama atlaisvinti palaipsniui. Anot ministro, iki metų pabaigos ten liks 480 žkalinių iš maždaug 700.
Elvinas Jankevičius
Elvinas Jankevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Iki lapkričio turime pateikti galutinį projektą, kaip ką mes tvarkysime“, – studijoj sakė ministras.

Anot jo, spalio pradžioje Lietuvoje lankysis Norvegijos delegacija, su jais bus kalbamasi ne tik apie tai, kaip sutvarkyti kalėjimus, bet ir kaip tinkamai parengti įkalinimo įstaigų prižiūrėtojus.

Trečiadienio vakarą ministras sugrįžo iš Norvegijos, kur su šios šalies politikais kalbėjosi apie piniginę paramą Lietuvai atnaujinant mūsų šalies įkalinimo įstaigas.

E.Jankevičius ketvirtadienį sakė, kad 20 mln. eurų, kuriuos skirs norvegai, pakaks daliai įkalinimo įstaigų atnaujinti.

„Tik daliai (pakaks pinigų – aut.). Bus Pravieniškėse ir galbūt Vilniuje – nesame apsisprendę, bus padarytas naujas, pažangus korpusas arba korpusai kamerinio tipo – ko mums šiandien labai reikia“, – sakė jis.

Anot ministro, baigiama skaičiuoti, kur bus patalpinti per 700 Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime kalintieji asmenys. Tada bus paskelbta konkreti data, kada šios įkalinimo įstaigos neliks.

„Iki šių metų pabaigos Lukiškėse liks apie 480 žmonių – mažinsime palaipsniui“, – sakė jis.

Ministras taip pat kalbėjo apie tai, kad įkalinimo įstaigose bus siekiama padidinti prižiūrėtojų skaičių bei gerinti sąlygas kaliniams, kurie nori taisytis bei taip juos motyvuoti.

„Labai svarbu mažinti kalinių skaičių, suteikti viltį gerai besielgiantiems kaliniams gyventi geresnėse ir mažiau kontroliuojamose sąlygose. (...) Kaliniai irgi yra žmonės ir daugelis jų nori elgtis normaliai, nori taisytis ir mes tikrai turime gerų pavyzdžių“, – kalbėjo E.Jankevičius.

Pastaruoju metu netyla kalbos apie antstolių įkainius – Teisingumo ministerija laukia, kada Seimas priims įstatymo pakeitimą, kuris leistų neatsižvelgti į antstolių nuomonę nustatant jiems įkainius.

Ministras viliasi, kad šiai idėjai pritars didžioji dalis Seimo frakcijų.

VIDEO: Norvegijos Lietuvai skiriamų 20 mln. eurų pakaks daliai įkalinimo įstaigų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius