Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 29 /11:40

Ketvirtadienį – atranka į Kalėjimų departamento direktoriaus pareigas

Ketvirtadienį Teisingumo ministerijoje vyks atranka Kalėjimų departamento direktoriaus pareigoms užimti.
Kauno  tardymo izoliatorius
Kauno tardymo izoliatorius / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Po kandidatų sveikatos patikrinimo atrankoje dalyvauja trys pretendentai, pranešė ministerija. Norą dalyvauti konkurse buvo pareiškęs dar vienas asmuo, tačiau jis neatitiko sveikatos būklės reikalavimų.

Pretendentai ketvirtadienį laikys fizinio pasirengimo testą, o antroje atrankos dalyje jų žinias ir tinkamumą eiti pareigas vertins atrankos komisija. Ją sudarė teisingumo ministrė Milda Vainiutė.

Anot Vilniaus aps. Ikiteisiminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininko Vitalijaus Jagmino, pataisos įstaigų pareigūnai iš naujojo vadovo tikisi darbų – didesnių atlyginimų, skaidrių karjeros galimybių, geresnių darbo sąlygų, saugių darbo vietų.

„Darbuotojai masiškai bėga iš pataisos įstaigų, likusieji uždirba kiek daugiau nei minimumą, darbo sąlygos pavojingos ne tik sveikatai, bet ir gyvybei. Dabartinė situacija, švelniai tariant, yra pavojinga. Pareigūnams ir toliau paliekant tarnybą, prižiūrinčiųjų nuteistuosius liks tiek, kad jie bus tiesiog nepajėgūs atlikti savo pareigų“, – teigiama ketvirtadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Kalėjimų departamento vadovo pareigos atsilaisvino, kovą atsistatydinus kelerius metus jam vadovavusiai Živilei Mikėnaitei.

Ji pasitraukė Teisingumo ministerijai ir teisėsaugai vykdant tyrimus dėl padėties Kauno tardymo izoliatoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius