-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 31

Kibernetiniu saugumu nesirūpinantiems įstaigų vadovams grės sankcijos

Valstybės įstaigų vadovams, nesirūpinantiems kibernetiniu saugumu, ateityje gali grėsti sankcijos – premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pranešė, kad šiuo metu rengiami teisės aktai, kurie numatytų tokią atsakomybę.
Pratybų „Kibernetinis skydas 2017“ akimirka
Pratybų „Kibernetinis skydas 2017“ akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Toks teisinis reguliavimas galimas ir jis rengiamas dėl atsakomybės institucijų vadovams už įstatymų nuostatų neįgyvendinimą, bet šiame etape apie tai kalbos nėra“, – žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

Anot premjero, trečiadienio rytą posėdžiavusi Nacionalinio saugumo komisija apžvelgė, kurios institucijos nepakankamai rūpinasi kibernetiniu saugumu, bet jų viešai neįvardijo.

„Apžvelgėme tas institucijas, kurios padarė reikiamą pažangą dėl kibernetinio saugumo užtikrinimo, ir tas institucijas, kurios nepadarė pažangos. Atsakingi ministrai žino tą informaciją“, – teigė S.Skvernelius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio susitikimas su Japonijos Ministru Pirmininku Shinzo Abe
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio susitikimas su Japonijos Ministru Pirmininku Shinzo Abe

Premjero patarėjas Arnoldas Pikžirnis BNS sakė, kad įstatymus dėl vadovų atsakomybės numatoma pateikti Seimo pavasario sesijoje.

Anksčiau pranešta, kad premjero vadovaujama Nacionalinio saugumo komisija trečiadienį taip pat nusprendė kurti uždarą ryšių tinklą svarbiausioms valstybės institucijoms. Tuo rūpinsis Krašto apsaugos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius