Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 27

Kiek Alytaus daugiabučių jau yra paskelbti nerūkymo zonomis?

Sausio pirmą dieną įsigaliojo draudimas rūkyti daugiabučių balkonuose, terasose ir lodžijose, jei tam prieštarauja bent vienas namo gyventojas.
Rūkymas balkone
Rūkymas balkone / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Daugiabučiuose namuose gyvenantys alytiškiai turi skirtingą nuomonę dėl draudimo rūkyti balkonuose. Tie, kurie nerūko, sveikina tokį žingsnį, tačiau rūkaliams tokia tvarka nėra prie širdies. Esą rūkant bute pravėrus langą dūmai vis tik galėtų pasiekti kaimynus, tik jau bausti nebūtų ką.

Policija ragina pačius gyventojus fiksuoti pažeidimus ir įrodymus siusti policijai. Nuotraukoje turi būti matomas pažeidėjas, data ir vieta. Bausti gali ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, bet per beveik penkis šių metų mėnesius nei vienas gyventojas nei baustas, nei įspėtas.

Alytaus mieste yra per 600 daugiabučių, kol kas alytiškiai tolerantiški rūkantiems, mat vos trylika namų bendrijų prieštarauja rūkaliams. Prašymų gali padaugėti atšilus orams, kai gyventojai prieš miegą vėdina butą, o rūkalių dūmai patenka į jų kambarius. Tiek, kas prieštarauja rūkymui balkonuose gali kreiptis į Alytaus miesto savivaldybę.

„Prašymus galima pateikti Alytaus miesto savivaldybės internetinėje svetainėje. Tuomet jį pasirašo administracijos direktorė ir perduoda daugiabučio bendrijos pirmininkui, kuris turi pasirūpinti, kad gyventojai būtų įspėti apie nerūkymo zoną. Tą gali padaryti ir namą prižiūrinti įmonė. Kad tai rūkymui prieštaraujantis daugiabutis gyventojai gali būti įspėjami elektroniniu paštu, arba SMS žinutėmis. Namo viduje ir išorėje, pakabinami įspėjamieji ženklai“, – sako Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas.

Už rūkymą balkonuose, jei yra išreikštas gyventojų noras, kad būtų nerūkoma numatyta administracinė bauda iki 60 eurų. Už pakartotinį nusižengimą bauda gali padvigubėti.

VIDEO: Dalis Alytaus daugiabučių paskelbti nerūkymo zonomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius