-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 23

Kiemsargių sveikinimas Vilniaus merui: „Tikimės, kad nebevogsit mūsų Kalėdų“

Vilniaus kiemsargiai prieš Kalėdas nusprendė savaip pasveikinti sostinės merą Remigijų Šimašių: įteikti pagrindines savo darbo priemones – šluotą ir kibirą su smėliu. Tokia akcija siekta miesto valdžiai priminti, kad kiemsargiai nori gauti atlyginimus iki Naujųjų metų. Tačiau nei meras, nei jo pavaduotojai susitikti su kiemsargiais nepanoro.
Vilniaus kiemsargiai „sveikina“ merą
Vilniaus kiemsargiai „sveikina“ merą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anot Jungtinės komunalinio ūkio darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkės Renatos Telinskytės, sostinės valdžia juos, miesto tvarkytojus, toliau maitina pažadais ir nenori mokėti už sunkų darbą tvarkant Vilnių.

„Dėl to šiandien, 12 val., Vilniaus savivaldybės fojė kiemsargiai „pasveikins“ merą Remigijų Šimašių su artėjančiomis šventėmis. Įteiksime merui originalią dovaną ir priminsime, kad mes taip pat esame žmonės ir norime švęsti Kalėdas, tačiau neturime už ką“, – apsilankymą savivaldybėje anonsavo R.Telinskytė.

Prieš Kalėdas Vilniaus savivaldybės skola vien įmonei „Mano aplinka“, 15min duomenimis, siekia apie 3 mln. eurų.

„Valdžia keičiasi, o tradicijos lieka tos pačios: miesto tvarkytojams prieš Kalėdas vėl iškilo grėsmė negauti pinigų. Atėjome merui įteikti simbolinių dovanų, su kuo yra dirbama: šluotą ir smėlio kibirą. Ir tikimės, kad kiti metai bus geresni. Kad nebūtų taip, jog „Grindai“ galima nevalyti gatvių ir tai ekstrinė situacija, o kai žmonės nespėja išvalyti, ekstrinės situacijos nebėra“, – kalbėjo R.Telinskytė.

Šiemet atlyginimai kiemsargiams yra vėlavę, tačiau kad būtų neišmokėta, dar nebuvo. Tačiau jeigu kitą savaitę nebus jiems sumokėta, daugeliui šventės bus tikrai liūdnos – anot R.Telinskytės, tai minimalius atlygius gaunantys žmonės.

„Kai šiems žmonėms pasakoma, kad jie nevalo, kai jie tikrai dirba nuo 5 val. ryto, jiems tikrai yra skaudu. Miestas tikrai valomas, bet kai yra plikledis, pūga, tai kokias priemones reikia turėti, kad išvalytum. Keliai nevalyti, bet kelininkų niekas nelinčiuoja“, – emocingai kalbėjo R.Telinskytė.

Kad nebūtų taip, jog „Grindai“ galima nevalyti gatvių ir tai ekstrinė situacija, o kai žmonės nespėja išvalyti, ekstrinės situacijos nebėra, – kalbėjo R.Telinskytė.

Nei mero, nei jo pavaduotojų kiemsargiai nesulaukė ir palikę „dovanas“ išėjo iš savivaldybės. Greičiausiai, šluoti dar likusio penktadienio naktį iškritusio sniego.

Vilniaus savivaldybė, gruodžio pirmosiomis dienomis iškritus sniegui, paskelbė, kad miestą tvarkančios bendrovės dirba aplaidžiai: vien lapkritį užfiksuota šimtai pažeidimų, iškritus pirmajam sniegui trečdalis kiemų nebuvo nuvalyti net ir praėjus tam tikram laikui. Todėl bendrovės „Mano aplinka“ ir „Stebulė“ nubaustos piniginėmis baudomis.

Per lapkritį už netinkamai atliktą darbą dviem miestą tvarkančioms bendrovėms – „Mano aplinka“ ir „Stebulė“ – nebus sumokėta daugiau kaip 80 tūkst. eurų, surašyti 47 patikrinimo aktai“, – teigta gruodžio 7 dienos Vilniaus savivaldybės pranešime.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus kiemsargiai „sveikina“ merą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus kiemsargiai „sveikina“ merą

Tuomet vienos iš miestą tvarkančių bendrovių „Mano aplinkos“ komunikacijos atstovė Jolanta Venskutė 15min sakė, kad apie skolas miestas pamiršta, jos nebuvo tokios jau mažos – siekė 4,2 mln. eurų. Vis dar nebuvo sumokėta už 4 mėnesių darbą – iš viso daugiau kaip 1,6 mln. eurų už liepos–spalio mėnesius. Lapkričio mėnesio sąskaitų bendrovė dar nebuvo išrašiusi. Mokėti delsia ir UAB „Grinda“, tad bendra suma ir susidarė maždaug 4,2 mln. eurų.

Meras R.Šimašius tuomet teigė, kad net ir vėluojantys savivaldybės mokėjimai nėra priežastis nevalyti šaligatvių ir kiemų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus kiemsargiai „sveikina“ merą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus kiemsargiai „sveikina“ merą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius