-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 05

Kinijos statybos kompaniją sudomino Klaipėdos uostas

Viena didžiausių Kinijos transporto infrastruktūros objektų statybos kompanijų domisi bendradarbiavimu su Lietuva.
Susitikimo momentas.
Susitikimo momentas. / Susisiekimo ministerijos nuotr.

Susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas antradienį priėmė vienos didžiausių Kinijos valstybės jūrų uostų, kelių ir tiltų statybos kompanijos „China Communications Construction Company“ atstovus, kurie išreiškė susidomėjimą bendradarbiauti įgyvendinant infrastruktūros projektus Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

„China Communications Construction Company“, vienijanti 59 įvairias statybos ir projektavimo įmones, įvardija save viena didžiausių ne tik Kinijoje, bet ir pasaulyje statybinių įmonių, užsiimančių uostų, terminalų, kelių ir tiltų projektavimu bei statyba.

„Mūsų kompanijos įgyvendintus projektus galima išvysti ne tik Klaipėdos jūrų uostui gerai pažįstamame Kinijos Čingdao, bet ir kituose mūsų šalies uostuose – Šanchajaus, Šenženio, Ningbo, Tianzinio ir Guandžou“, – teigė kinų delegacijos vadovas Deng Xigui. Kompanijos atstovai, papasakojo apie įgyvendintus projektus Azijoje, Afrikoje, Vidurio Rytuose ir Pietų Amerikoje. Jie  išreiškė susidomėjimą bendradarbiauti ir su Klaipėdos valstybiniu jūrų uostu plėtojant jo infrastruktūrą, modernizuojant įrangą.

Susisiekimo viceministras R.Vaštakas, pristatydamas svečiams  Klaipėdos uosto potencialą ir patogias Lietuvos jūrų uosto sąlygas Azijos ir kitų šalių kroviniams keliauti tranzitu į Vakarų Europos ir Šiaurės šalis, pabrėžė, kad Lietuva palankiai sutinka kitų šalių verslininkų siekius bendradarbiauti  ir plėtoti šalies transporto infrastruktūrą.

„Kviečiame ne tik jūsų kompaniją, bet ir kitus Kinijos verslininkus investuoti į Lietuvos transporto infrastruktūrą ir aktyviai dalyvauti jos plėtroje bei modernizavime siekiant abipusės naudos“, – sakė R.Vaštakas.

 Lietuvos susisiekimo viceministras pakvietė juos taip pat dalyvauti ir šalies kelių infrastruktūros statybos projektuose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius