Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 15

Kiniški indai gražūs, bet kenksmingi

Nebrangūs, spalvingi, panašūs į porcelianinius ir kenkiantys sveikatai. Tokiais plastikiniais indais per katalogus „Select“ prekiavusi Panevėžio bendrovė nubausta 2 tūkst. litų bauda.
Melamininiai indai – nedūžtantys ir patogūs, tačiau dažnai kenksmingi sveikatai.
Melamininiai indai – nedūžtantys ir patogūs, tačiau dažnai kenksmingi sveikatai. / LVMVT nuotr.
Temos: 3 Indai Grožis Kinija

Prekyba šiais kenksmingais indais uždrausta, apie juos pranešta kitoms Europos Sąjungos šalims. Į jas iš Kinijos įvežta beveik 60 tūkstančių tokių indų, praneša „Lietuvos rytas“.

Panevėžio bendrovė „Select rinka“ jau penkerius metus verčiasi prekyba paštu. Užsisakyti pagal „Select“ katalogus galima įvairiausių prekių – nuo batų iki užuolaidų. Siūloma ir įvairių indų iš plastiko.

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos (VNMPI) Panevėžio skyriaus pareigūnai gyventojų klausimų dėl „Select“ pardavinėjamų plastikinių indų pirmąkart sulaukė pernai.

Po to, kai Kinijoje daug vaikų susirgo, o keli netgi mirė apsinuodiję į pieno mišinius įmaišytu melaminu, žmonės ėmė baimintis ir plastiko indų, kurių sudėtyje yra šios medžiagos.

Tuomet atlikus tyrimus nustatyta, kad indai atitinka higienos normas. Bet šį pavasarį skambučių pagausėjo. Inspektoriai susizgribo, kad patikrinti ne visi „Select“ kataloguose siūlomi indai.

Laboratorijoje Vilniuje atlikto tyrimo rezultatai buvo stulbinami. Vienuose tirtuose induose bendroji dalelių migracija buvo tokia didelė, kad jos prietaisas net negalėjo išmatuoti – matavimo skalėje pritrūko skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius