Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 01

Kipras ir Malta suteikė Lietuvai humanitarinę pagalbą

Kipras ir Malta suteikė Lietuvai humanitarinę pagalbą kovai su migrantų krize, trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.
Malta suteikė Lietuvai humanitarinę pagalbą
Malta suteikė Lietuvai humanitarinę pagalbą / VRM nuotr.

Kipro vyriausybė priėmė sprendimą Lietuvai skirti 20 tūkst. eurų humanitarinę paramą, siekiant spręsti neteisėtos migracijos per išorinę Europos Sąjungos sieną keliamus iššūkius.

Antradienį Lietuvą pasiekė humanitarinės pagalbos siunta iš Maltos – miegmaišiai ir pagalvės.

„Kiekviena paramos siunta – tai solidarumo su Lietuva ženklas. Gaunami migrantams reikalingi būtiniausi daiktai padeda užtikrinti šiems asmenims minimalias apgyvendinimo sąlygas. Dėkoju partneriams, kurie siunčia pagalbą, kiekviena siunta mums svarbi“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko 4,1 tūkst. migrantų. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Lietuva jau yra sulaukusi ekspertinės pagalbos, technikos, modulinių namelių, koncertinos iš Austrijos, Estijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Ukrainos.

Be to, iš Austrijos, Estijos, Lenkijos ir Slovėnijos atvykę pareigūnai kartu su Lietuvos pasieniečiais dirba šalies pasienyje su Baltarusija ir padeda valdant neteisėtos migracijos keliamus iššūkius.

Pagal Sąjungos civilinės saugos mechanizmą Lietuva sulaukė humanitarinės pagalbos – palapinių ir modulinių namelių, lovų, antklodžių, baldų, elektros generatorių, šildytuvų ir kitokios migrantams apgyvendinti reikalingos įrangos iš 17 šalių.

Lietuvoje dirba „Frontex“, Europolo ir Europos prieglobsčio paramos biuro ekspertai, vertėjai, sienos stebėjimo pareigūnai, socialiniai darbuotojai, apklausų atlikėjai, kurie padeda sparčiau ir efektyviau įveikti migrantų krizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius